lördag 18 januari 2014

Teveserier på bloggjerkan

Bloggjerkan handlar egentligen om böcker och litteratur men i dag handlar det faktiskt om teveserier. Jag tycker att det är ett ganska kul sidospår eftersom de är berättelser precis som böcker men man tar till sig dem på olika sätt. Jag själv, som skriver, blir lika inspirerad av filmer och serier som jag blir av andra böcker. Serier speciellt, har jag märkt på sistone.

Vill du själv vara med på bloggjerkan kan du följa länken, svara på frågan, länka till sidan, skriva ett inlägg hos Annika och sedan kommentera hos andra som skrivit i frågan. Så är diskussionen igång.

Den exakta frågan den här gången:
Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.
Min genre är skräck, fantasy och Sci-Fi inom litteratur och det stämmer även på tvserier.

Först är det skräckgenren där jag har två serier att presentera som favoriter. Den första teveserien jag fastnade för i den genren var Arkiv X som har hittat sin stafettkompanjon Supernatural. Det tog dock lite lång tid mellan de olika serierna. Och nej, jag tittar inte på serien på grund av de snygga killarna - bara.
 Inom Sci-Fi är det så klart Star Trek, Firefly och min nyaste kärlek är Dr Who.  Just den här genren är även den som inspirerar mig mest. Jag skriver ändå väldigt lite i just genren Sci-Fi men den ger ett så stort utrymme. Det gör egentligen alla tre, skräck, Sci-Fi och fantasy och det är en mix som jag tycker allra bäst om. Men just doctor who har gett mig ett helt nytt spektra av inspiration. Vi får se vart det leder i framtiden.

Fantasy har jag tyvärr inte några direkta favoriter inom. Jag fastnade aldrig för Games of thrones. Inte för att jag tror att storyn är så kass utan för att jag tröttnade på den sexistiska filmningen av nakna kvinnor precis hela tiden. Jag håller mig till böckerna när det kommer till den genren. Eller filmerna, i så fall har vi sagan om ringen, Bilbo, Narniafilmerna och Den oändliga historien som jag kan tänka är bra att avsluta med för att listan inte ska bli helt oändlig.


Har du någon favoritserie? Vilken då? Varför? Bygger den på en bok eller kanske på en verklig berättelse? Svara här eller gör ditt eget Jerkainlägg. jag är nyfiken. Kanske får jag tips.

Bilder lånade från Blackgate, Fansshare och Supernatural Wiki

13 kommentarer:

 1. Supernatural får jag nog ta och kolla upp, jag vet att jag blev sugen när jag såg reklamen för den, men jag tappade bort den någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart värt, om man gillar genren. Spänning och rolig och lite snyggt på samma gång, som ett kinderägg helt enkelt :)

   Radera
 2. Jag fastnade för Fröken Frimans krig som helt nyligen visats på TV.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just ja, den ha jag tänkt titta på innan den tas bort från Svtplay

   Radera
 3. Svar
  1. Alltså, jag är ingen trekkie ... eh ... men ... http://theperny.blogspot.se/2009/05/alltsa-jag-ar-ingen-trekkie-men.html

   Radera
 4. Vill du lyssna på musik om Dr Who kan jag rekommendera Chamelion Circuit. Jag lyssnar på dem utan att ha sett ett enda avsnitt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, ska jag lyssna på :)

   Radera
 5. Har en fin Dr Who-tshirt jag använder ibland, lite märkligt när jag inte sett ett enda avsnitt... Fick äntligen förklarat i helgen vad serien går ut på. låter spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det roliga är att jag hade en doctor who-tröja innan jag började kolla på serien också :)

   Radera
 6. Nya Dr Who skulle jag vilja se (såg lite på originalserien och tyckte mest den var konstig men alla lovord för den nya har gjort mig nyfiken). Star Trek gillade jag skarpt när det gick på tv för x antal år sen, och har t.om. vart på Star Treff några gånger - lite som nostalgitripp :)

  SvaraRadera
 7. Dr Who skulle vara bra, säger du.. (går och överväger om jag kanske ska knäppa på TVn det här året )

  SvaraRadera
 8. För mig är det brittiska deckare. Jag har nästen inte sett nått av det du nämner, men Arkiv X och Den oändliga historien gillade jag!

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive