söndag 8 december 2013

Vilken karaktär vill jag möta?

Ännu en gång är jag sen in i bloggjerkan, men skam den som ger sig. Idag är det den spännande frågan om vilken fiktiv karaktär jag vill möta. Nog har man tänkt den tanken gång efter annan, när man blivit lite småkär i en karaktär man läser om, att oj, tänk om man träffade honom på riktigt. Mitt problem just för tillfället är att jag personligen knappt hunnit sätta mig in i några andra böcker än de jag själv skriver och där kan jag lova att jag vill träffa karaktärerna. Jag är kär i en och känner en stor dragning till en annan och ser upp till några av de karaktärer som jag stött och blött med i drygt tre år. Klart som tusan att jag vill träffa dem, även om de flesta av dem skulle var totalt skräckinjagande att möta. Men, jag får ta ett steg tillbaka och välja någon annan än Ragnvald eller Stefan, för att se vem jag vill träffa i de böcker jag vuxit upp med, de böcker jag läst.

Jag måste erkänna att det är svårt, riktigt svårt. Prinsessan i Fantasia kanske, eller Atreyu som jag var lite kär i när jag läste "Den oändliga historien" som barn. Lestat ur "The vampire Lestat" skulle väl också vara ganska trevligt, om han gav mig erbjudandet vill säga och inte bara använde mig som mat.

Vad har ni för fiktiv litterär karaktär som ni vill träffa i verkligheten?
Har ni som jag, också diktat upp en karaktär ni skulle vilja träffa i verkligheten?

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tror du Atreyu gillar det? Han såg lite italiensk ut i filmen ;)

   Radera
 2. Det finns ju så många som i alla fall jag skulle vilja träffa, men det är svårt att komma på dem när man behöver dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju så att när man väl ska komma på något så är det kört men när man svarat klart kan man komma på hur mycket som helst.

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive