lördag 7 december 2013

The end of one road and the beginning of another

Jag började att skriva på Alvhilda sensommaren 2010. Första utkastet var klart vid årsskiftet, och det var riktigt dåligt. Efter att ha kämpat med att försöka skriva om det under våren utan framgång var jag på min första skrivhändelse. Under våren 2011 träffade jag Pernilla Alm (vars blogg jag följde) på ett skrivmingel där förläggare och författare berättade om arbetet inom förlagsbranschen. Jag fick möjlighet att prata med en förläggare som ville att jag skickade in det jag hade. Jag valde bort det eftersom jag inte var nöjd med det jag satt på än. Det var då en simpel ungdomsberättelse lite lik House of Night.

Efter att jag pratat med förläggaren vaknade jag upp mitt i natten med en uppenbarelse, Alvhilda och Ragnvald hade berättat för mig vad min bok egentligen skulle handla om. Det var nu som mina händer inte längre styrdes av mig själv utan av den inre rösten. Under två år skrev jag färdigt alla tre böckerna där den första knappt går att jämföra med det som jag nu skriver kontrakt på. Det har gått från en simpel ungdomsberättelse till en komplicerad tvist där inget är vad man tror att det är och framförallt har den kryddats med sex och våld. Alla tre böckerna är klara men det återstår redigering av tvåan och trean, för de är fortfarande inte mogna för kontraktsignering, men inte långt ifrån.

Jag har alltid velat skriva och jag har många noveller som ligger i byrålådan. Jag har hittat serierna jag började göra i mellanstadiet och jag skrev ett första kapitel på ett prov i högstadiet som min lärarinna krävde att få läsa fortsättningen av (om den någonsin blev skriven). Ändå har jag alltid valt annat före. Det var först den där sommaren, 2010, som jag faktiskt bestämde mig för att satsa på den där drömmen som legat och skavt inom mig genom alla år.

Tre år tog det, tre år, innan byrålådan blev vidöppen.

Det gäller bara att bestämma sig och satsa allt.

Jag har burit Alvhilda så länge, det är dags att hon föds och blir sin egen. I februari säger överenskommelsen. Om allt går som det ska, hoppas jag att ni öppnar boken och lär känna henne med mig. Lär er hata henne, älska henne, känna med henne och älska alla underbara karaktärer som härjat inom mig och pratat i mun på varandra för att få just sina ord skrivna.

Skål och välkomna in i Alvhildas värld.

Jag har även skrivit om detta i Alvhildabloggen.

4 kommentarer:

 1. Jamen skål då Darling! Är så satans stolt över dig och är glad att jag var med på ett yttepyttelitet hörn där. STOLT!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bollplank och frustrationshörna är inte lite det :)

   Tack.

   Radera
 2. Men vad kul! Grattis till att bli utgiven!

  Kan man få köpa ett signerat exemplar när den kommer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och till frågan - självklart!

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive