måndag 30 december 2013

Summering av tvåtusentretton

Jag tror att årets summering är den häftigaste årssummeringen jag haft hittills, och jag hoppas att nästa års summering blir ännu häftigare så jag fortsätter uppåt.

Planen för året var:
 • jag ska hitta balans i min tillvaro mellan familjen, skrivandet, den fysiska hälsan och jobbet
  - Eh, nja kanske inte riktigt. Jag sa upp mig från jobbet jag hade för jag mådde dåligt och har lagt upp en plan för hur jag ska sikta in mitt arbete mer litterärt. Men jag fick visst ett nytt jobb och kom inte in på kurserna jag sökt, så jag får jobba vidare på den punkten.
 • jag blir klar med hela Alvhildatrilogin inför inskick till förlag.
  - Ettan blev klar, blev inskickad och jag fick kontrakt på henne så där är en win
 • jag ska gå ner till en hälsosammare vikt genom fysisk aktivetet och bra mat
  Eh, nej
 • badrummen blir klara
  eh, nej
 • barnen flyttar ner i källaren.
  - eh, nej
Om jag bara ska se över listan jag satte upp i slutet av förra året ser det då rakt inte ut som någon vinst, men ibland tar vägen kullerbyttor och små studs man inte alls räknat med.
Den stora vinsten för mig är att jag har skrivit på tre kontrakt när det gäller den litterära världen. Först skrev jag kontrakt på e-noveller med Mörkersdottir förlag där jag fick tre noveller utgivna.
Alla tre kan ni hitta här.
Andra kontraktet var för att Alvhilda publicerades som sommarföljetong i två medelstora dagstidningar, KarlskogaKuriren och Karlskoga tidning.  Den går inte att hitta på nätet tyvärr, det var bara för prenumeranterna. Det kan finnas visst intresse för tvåan också, vi får se om den dyker upp till sommaren.
Tredje och största kontraktet var för att Alvhilda skall publiceras som bok, hårdinbunden, genom förlaget Idus.


Och med det går vi över tröskeln, från tillbakablick till framtidssikt.  Alvhilda kommer ut i februari. Det är det största för mig under 2014, vad jag vet nu, och då kommer jag att publicera tre noveller även detta år. En i en Steampunkantologi, en kort kärleksnovell i antologin i Whildeanska våren och en skräcknovell i Whildeanska vintern.

Det känns som om dessa två år, 2013 och 2014 kommer bli år jag minns, långt framöver. Jag ska försöka förvalta dem så gott jag kan.

Visst har jag även ett kök att bygga, en kurs att klara av och ett jobb att sköta, men det känns inte som om det är det jag vill fokusera på just nu. Men för att dryga ut Alvhilda med lite annat så ser lisan för 2013 ut så här:
 • Publicera Alvhilda
 • Publicera noveller
 • Bygga kök
 • Renovera badrum
 • Renovera dotterns rum
Gott nytt 2014 och hurra för det 2013 som varit.

2 kommentarer:

 1. Grattis till allt du lyckats med och lycka till inför 2014! :-)
  Kram Eva

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive