måndag 2 december 2013

November

 
Nu har december börjat. Många summerar månaderna eller åren som varit och jag tänkte att det kanske är ett bra sätt att fylla i alla luckor. För nu har jag mer luckor än en adventskalender här inne. Kanske därför att mitt liv varit så sprängfyllt med verklighet.

Jag sa upp mig och har varit arbetslös under november månad. Vi påbörjade ett renoveringsprojekt i huset som gick ut på att vi gjorde oss av med en tredjedel av köket och stuvade in dottern där. Tro det eller ej men köket jag hatat under hela tiden vi bott här, blev plötsligt mycket mycket bättre. Där dottern bodde har vi tagit bort väggen spik för spik, planka för planka och nu har vi ett större vardagsrum. Låt mig berätta en liten hemlighet - vi är faktiskt inte klara där - på långa vägar.

Jag fick besked om att det finns ett förlag som är intresserat av Alvhilda och samtal angående upplägg och avtal inleddes vilket innebar att jag var tvungen att sätta igång ett massivt redigeringsprojekt mitt i renoveringen. Då fick jag dessutom jobb, med en timmes pendlingsavstånd. Så nu är vi mitt uppe i ett renoveringsprojekt medan vi båda jobbar heltid, redigerar Alvhilda och så nalkas julen mitt i det.

Nu påbörjar vi december.

Det gäller bara att hålla ihop, den som överlever får se hur det går.

Skål i grönt på er alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive