torsdag 12 december 2013

(H)järnkoll

Idag var jag på en föreläsningsdag vid namn (H)järnkoll som är en kampanj för att öka öppenheten kring psykisk ohälsa. Målet är att man skall ha samma rättigheter oavsett psykisk funktionsnedsättning. Kampanjen går ut på att över tre hundra personer berättar om sina egna erfarenheter. Vad jag förstod så var det just lokala personer som berättade för alla hade koppling till Örebro på något sätt.


Maria Andersson vid föreläsning, bild lånad från Arvidsjaurs kommun
Det var otroligt lärorikt på många sätt och en mycket trevlig dag att träffa andra personer i branschen av socialt arbete, gamla kollegor och äta gott. Den föreläsning som berörde mig mest var Maria Anderssons.  Vilken fantastisk kvinna och vilket fantastiskt kroppsspråk och sätt att uttrycka sig. Hon fick mig att gråta och skratta om vartannat, framförallt skratta med tårar i ögonen. Hon berättade om ett liv utan trygghet där hyperaktiva flickor inte hade det lätt men på ett så hjärtligt sätt att jag såg den lilla flickan framför mig. Hur hon inte kunde sitta still i samlingen, hur hon ville prata och vara med och inte kunde hålla sig till en sak utan var högt och lågt hela tiden. Jag såg den lilla flickan som ville vara till lags och som var livrädd för att bli bortknuffad igen, bortbytt. Det gjorde ont i hjärtat att höra och hon berättade det så man var där och kände med henne.

Har ni möjlighet att gå och se henne tycker jag ni ska göra det. Hon har sitt föreläsningsschema på sin hemsida. Alla kan lära sig något av henne, inte bara de som arbetar inom socialt arbete och skola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive