tisdag 19 november 2013

Skrivkryssning

Igår kom jag hem efter kryssningen som anordnades av tidningen Skriva. Jag bokade upp mig på den i somras och mycket har ändrats sedan dess. Av olika anledningar som jag inte vill gå in på här, jobbar jag inte längre kvar på min tidigare arbetsplats. De anledningarna förföljer mig fortfarande och jag är inte i tipp topp vid alla sociala sammanhang. Därför, nu när det var dags, hade jag en fruktansvärd reseångest. Jag ville inte åka, jag ville krypa ner i soffan och titta på supernatural med maken och glömma allt vad sociala sammanhang heter. Men jag är inte någon quiter. Mitt måtto är: det som inte dödar härdar, och därför stoppar inte inte sådana känslor mig (alla gånger). Och jag är glad över min envishet för fy tusan vilken fantastisk resa det blev.

Först träffade jag Sabrine, en Göteborgare som också åkt helt själv. Hon kände ingen och vi började prata. Snart kom resten av de glada gäng man brukar träffa på de här träffarna och skratten suddade ut min ångest. Perfekt. Bästa hjälpen mot dåligt mående. Och så inspirerande för en blockerad skrivarsjäl.
Prat, glada skratt och mingel redan i terminalen på väg in på båten. Bästa sättet att köa.
Rummet må ha varit litet men det var mitt eget kryp in, precis lagom stort med egen dusch. Mer begärde jag inte.
Bild lånad av Pebbles
 Fortsatt mingel på båten. Här är välkomstdrinken innan introduktionsföreläsningen, eller vidare välkommen inne i hörsalen. Från vänster Johanna, Sabrine, Jag, Ebba, Åsa, Anne-Lie och Pebbles mamma som vi skämtsamt kallade för Wilma.

Jag och Kristina 

På kvällen blev det dans, framförallt gammeldans är jag rädd. Det var tydligt att söndagskryssningen inte var till för partysugna. De bästa nattklubbarna var stängda, men vi hade kul ändå.Dagen efter var det föreläsning hela dagen, coachningsmöjlighet och allmänt mingel. Hela resan var kantad av fantastiskt god mat och inspirerande samtal.


Och jag hamnade på framsidan av Times, mest för att jag är en jobbig jävel som inte går med på att hamna på damtidningar som har rubriker om bantningstips. Jag vill hamna på tidningar med nyheter som antyder att jag är den nästa presidenten. Inte för att presidentskapet är riktigt sant men jag kan hinta om att hela resan faktiskt avslutades med ett mycket intressant mail som jag kommer återkomma till senare, när det är mer klart.

4 kommentarer:

 1. Låter som hellyckad resa. Vad kul att du kom iväg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var som sagt helt fantastiskt rolig och lärorik

   Radera
 2. De låter helt underbart! Jag önskar att jag också hade fått vara med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får haka på nästa gång :)

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive