söndag 10 november 2013

Let the sunshine throu

Jag har inte varit riktigt så produktiv och kreativ på sistone av flera olika anledningar. Vissa dagar har jag svårt för att få till något alls men jag jobbar på det. Mina naglar har varit nakna den senaste tiden eller bara lite snabbt slarvmålade. Förr var jag alltid noga med att lägga ett nytt lager färg och hänga på sunday nailart men jag har inte orkat alls den senaste tiden. Men idag när jag gick jag in och kikade på LeLacks blogg såg jag att hon hade ljus som tema.  Vad passar inte bättre för en som känner sig mörk och dyster och vill lysa upp sin omvärld.

För att ge sken av min känsla valde jag en ganska mörk bas, närmre bestämt Depend 310 som är, för att direkt citera LeLack själv: "ett ljusblått folillack med ganska mycket silvergnister i sig." för att symbolisera en regnig himmel, så som det ser ut både ute i höstmörkret och i mitt sinne. Ovanpå har jag tryckt solar i orange av märket Depend nummer 124 som Sminkan och Emma beskrivit med orden "Kraftfullt orangeröd och glossig" Det syns inte jättebra utan blir mer som en känsla i det glittriga blå men symboliserar ljuset bakom regnmolnen, ljuset som kommer efter det mörka höst- och vintermörkret och efter den tunga mörka känslan som jag jobbar med inombords. Men snart ska jag nog måla, tänka och skriva lika ljust som förut. Eller, skriver gör jag väl aldrig ljust men med ett ljust sinne i alla fall. 

2 kommentarer:

  1. Snygga solar! Prommis o fika någon dag i veckan kanske kan lysa upp lite extra? Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) ja, de kan nog behövas. Tror att något har kommit ikapp och bitit mig ordentligt i röven!

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive