fredag 22 november 2013

En vardag jag känner igen

Jag brukar ha tusen saker på gång samtidigt. På grund av olika omständigheter sa jag upp mig från mitt tidigare jobb, vilket jag snuddade med mina lätt kryptiska inlägg om att hoppa ut i ovissheten och liknande. Jag har pluggat samtidigt som jag varit arbetslös så jag har inte varit helt sysslolös, samt att vi håller på att renovera här hemma så det är en del kaos omkring mig och måsten som skall fixas. Ändå har det varit ett rätt så sävligt tempo, jag har suttit själv och pluggat, inte varit fokuserad nog, fått allt för lite gjort och mest hafsat med allt.


Den här veckan är min slutproduktion i studierna, alltså har jag ett slutarbete att lämna in som jag tycker är en aning massivare än 50%. Men så har det kanske med min egen grad av krav att göra. Jag sitter nämligen och letar information i tolv böcker och ännu fler urval av texter från kursen. Jag har alltså rotat fram gammal kurslitteratur från socionomprogrammet för att först kunna synliggöra den problematik som jag försöker belysa med min text för att sedan gå vidare i resonemanget.

Mitt i det är det jag som är värd inför nästa bokcirkelträff vilket innebär en del pyssel runt det. Jag måste sminka grisen - det vill säga: städa renoveringsobjektet nog för en visning samt att jag måste baka goda saker att bjuda på. Jag har redan hunnit göra macroner med pepparkakssmak, tog mer tid och bakredskap i anspråk än vad som var bra för mitt stressade sinne. Jag har bara en bakning kvar vilket innebär en del skulptering. Maken har köpt en hel påse med färdiga kakor -  som om jag ... nej vet du vad!

Dessutom har jag en deadline på att ha läst igenom och redigerat Alvhilda tre gånger till tills mitten av januari. Först ska jag läsa igenom och rätta och fixa småsaker, sedan ska min make som är korrekturläsare för mig också läsa igenom och sedan ska jag rätta det han påpekat. Sedan ska även en utomstående korrekturläsare läsa igenom och sedan kommer jag få rätta ännu en gång. Detta skall alltså hinnas med innan mitten av januari. Jag återkommer till varför vid senare tillfälle.

Uppå det ringde telefonen igår.  Jag blev kallad på anställningsintervju, till ett ställe med en del pendlingskrav. Vi hann prata en del i telefon inför intervjun som inte skulle vara förrän om drygt två veckor så jag hade tid på mig, kändes bra. Sedan ringer hon upp igen, det var kris och hon vill träffa mig redan på måndag (hon ville redan idag men det hade jag inte möjlighet till, med tanke på slutarbetet plus en sjuk dotter). Hon vill att jag hoppar in på ett timvik redan nästa vecka för att stötta upp i en stressad situation och jag tackar ju inte nej till jobb. Så, som det ser ut ska jag börja jobba från och med nästa vecka. Något jag är van vid, jag tror aldrig jag har börjat jobba utan kort förberedelsetid och gärna med inkastning i uppgifterna på stört.

Så, nu börjar jag känna igen vardagen lite bättre.

2 kommentarer:

  1. Jobbigt när planeringen spricker , men kul med jobb där man är efterlängtad. Lycka till med jobbet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det roligt att vara efterlängtad och att slänga sig in i något nytt alltid.

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive