tisdag 19 november 2013

Barnskräck

Jag älskar skräck, tycker det är fantastiskt att kunna bli förskräckt och rädd i tryggheten av mitt eget vardagsrum i vetskapen om att det inte är på riktigt. Det verkar som om Bollibompa ville ge barnen samma känsla och gav dem Philofix version av dockmassaker.


Jag måste erkänna att jag garvade rakt ut när jag såg den här filmsnutten. Inte för att det var roligt egentligen, eller, jo, det var komiskt. Det komiska ligger i att de inte verkar ha någon känsla för barnens identitetskänsla med en docka. För ett barn är en docka inte bara något gjutet i plats, det är en levande figur med själ som man ska ta hand om och vårda. (Inte bara tjejer utan även killar som fått lov att bejaka den delen av sin känsloliv.) Då är det så fantastiskt att någon i det trygga barnprogrammet Bollibompa går lös med en sax och formligen hugger ihjäl den lilla varelsen mitt framför barnen, i bästa sändningstid.

Tänk att byta ut den lilla dockan mot ett äkta levande djur och göra samma sak. Undrar hur många vuxna som skulle få panik och tycka att det är fruktansvärt. Ja, där har ni nog upplevelsen hos många av barnen som blev ledsna och grät framför teven.

Jag garvar, för jag vet att det bara är en docka, och i mina ögon är det riktigt komiskt att se dem göra splatterfilm av pysselprogram.

1 kommentar:

  1. Diskussionerna om detta gick höga på jobbet idag. Jag som har alldeles för stora barn (dvs nästan vuxna) var lyckligt ovetande om vad de pratade om

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive