lördag 7 september 2013

I brytpunkten

Idag känns det som om brytpunkten mellan sommar och höst är. Det är otäckt kallt på nätterna och på tidiga mornar får man klä sig varmt för att sedan svettas mitt på dagen. För att kunna suga ut så mycket av den fantastiska sommaren åkte vi ut i naturen. Vart som helst! Vi valde att åka till Strömsborg. Sist vi var där var tio år sedan och vi körde fel minst en gång. Det spår vi suttit på för tio år sedan och fikat var borttaget men de hade i alla fall ett spår kvar, men det så för välskött ut för att våga använda. Inga träd växte upp mitt emellan spårskenorna.
Solen sken och värmen var fantastisk.
Varning för tåg i äldre
upplaga.

Det var oerhört mysigt och inte alls långt från stan. Vi blev alla lite sugna på att hitta ett
mysigt hus vid ån att bo i. Strömsborg var lockande om det
Se de vackra höstfärgerna, grönt, brunt, rött,
orange och ... blått???
inte vore för att det är troligen är k-märkt och därför innebär en del tvång.  Och så är det inte ens till salu heller.Medan vi gick i idyllen och såg på skogen, de skiftande bladen, naturen, ängen och de gamla söta husen så tornade plötsligt Eons vackra värmeverk upp sig. Vet inte om det smälte in så himla fint direkt, även om den del av färgerna stämmer överens med en höstskogs. Efter att vi promenerat, kikat på den fantastiska naturen, svurit lite över att vi inte hade med oss några kanoter i bakfickan och ätit upp all fika vi tagit med sig 
En framtida kock visar sina skills
eftersom alla sommarnöjen är höststängda åkte vi till Marieberg och inhandlade alla skor som hösten och vintern kräver av våra barn.

Kallt men uppfriskade
När vi ändå var i Marieberg passade vi på att visa barnen det kök vi kikat på dagen innan. Dottern var mer intresserad av att göra snygga uppdukningar med deras tygmat och servera oss i det nya köket. När vi kom hem hoppas alla utom dottern i plurret och tog, kanske, det sista doppet för året. Nitton hela grader. Det känns som om vi fick en riktig heldag. I morgon ska vi vara mer nyttiga - kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive