tisdag 3 september 2013

Det nya projektet är påbörjat

En prolog är skriven, i alla fall ett första utkast och jag har påbörjat första kapitlet. Första kapitlet är skrivet i första person och jag har kommit på att även det är en tillbakablick, en av de äldre berättar för huvudpersonen om en upplevelse som är av vikt för resten av storyn.

Här är inledningen till prologen, det allra första utkastet. 

Bild lånad från Hedniska tankar
Det köttiga ljudet av hans knutna näve över hennes kindben ekade i storsalen.
”Tyst kvinna, du står under mig. Understå dig inte att mäta dig med en man. Din plats är i hemmet och du har ingen talan i tinget.”
      Ingen sa något, alla stod tysta längs med väggarna men instinktiva ryck med högerarmen sågs hos många av de kvinnor som närvarade. Det fanns inte längre något att greppa och deras invanda rörelse föll platt. Sigrid spottade ut blodet på det stampade jordgolvet och såg upp på Erik med sina isblå ögon.
”Vi skulle regera tillsammans. Det var ditt ord.”
”Det var det gamla ordet för att få dig med in i kammaren. För att få dig till min kvinna.”
      Sigrid reste sig omtöcknat från marken och mötte högburet sin makes illvillighet.
”Du vet att jag inte är en kvinna som står bredvid. Det visste du när vi ingick avtal.”
      Erik fnös och vände henne demonstrativt ryggen innan han tågade ut genom öppningen med sina mannar i släptåg. Han stannade i samma stund som solen slog emot hans järnhjässa, vackert snidad och prydd med bronsdetaljer. Hans praktfullhet bländade kvinnorna som stod i långhussalens dunkel när han vände sig mot sin hustru igen.
”Jag blir till Danmark flera månar, för min talan medan jag är borta. Tänk bara på att det är mitt ord i slutänden, som gäller. När jag återkommer kan vi se över en möjlig …” Han tystnade med en fundersam min och gav henne ett snett leende
”… överenskommelse.” I en svepande rörelse, i vilken hans mantel såg ut som en stor vinge som slog ut i luften, vände han sig ännu en gång ifrån sin kvinna.
Tid boken utspelar sig i?
Ja prologen utspelar sig i skiftet mellan Sveriges vikingatid och dess kristnande och huvudkaraktären där är den mytomspunna Sigrid Storråda som fått ett lite annat liv än vad historierna berättar men - hur annars ska jag ändra hela vår tids uppbyggnad? Huvudstoryn utspelar sig nämligen i en alternativ nutid och då måste någon ha tagit ett annat och avgörande beslut i vår historia.

2 kommentarer:

  1. Så spännande och intressant att du skriver på en bok. Och häftigt att få läsa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar. Det är dock den fjärde boken jag skriver. Jag hoppas att de andra tre kommer ut inom något eller två år sådär. Du kan läsa mer om dem här Alvhilda.blogspot.com

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive