lördag 28 september 2013

Bokmässan

En överblick
Jag åkte till Göteborg och minglade på mässgolvet. Det var fantastiskt roligt och mitt svajande självförtroende har fått lite näring. Jag står ju och svajar och tänker mycket på hur jag ska gå vidare med Alvhilda. Förlag, egenutgivning eller förlag som står bakom en egenutgivning. Det är så mycket olika saker att tänka på, som jag inte har någon som helst koll på. Efter att ha fått en coachningsstund med Ann Ljungberg vid Hois monter där jag även lyssnat på goda råd om hur man lyckas som författare kände jag att jag fått många goda råd och hade en del saker att överväga. När jag fått en lektörsläsning utav Leffe Delo vid Litet förlags monter där jag fick omdömet att jag utvecklats mycket och att han var väldigt nöjd med mina framsteg kändes det lite bättre inombords. På många stället fick jag beskedet att just min genre inte var det rätta för just det förlaget men min personlighet och min positiva attityd gillade de, jag funkar alltså som person och det är ju skönt att höra.

 Jag träffade även på förlag som var positiva och jag fick många råd om hur jag ska gå till väga för att nå utgivning hos just dem. Jag har en del förlag att skicka in till i dagarna och jag har en del ekonomiska saker att överväga, men annars mår jag bara prima.

Gamla vänner
En av de roligaste sakerna är ju att träffa alla gamla vänner och att knyta nya kontakter. På bilden är Benjamingänget, helt härliga livskonstnärer som verkar kunna göra livet till en fantastiskt fest, vart de än vänder sig. Jag träffade många bloggvänner, jag träffade många författarvänner från facebook som jag inte träffat i verkliga livet innan och jag träffade många nya personer. En som jag stod och pratade med konstaterade högt att "Vi borde verkligen känna varandra" och jag höll med, så vi bestämde att vi gör det nu.
Kändisspoting
Kändisspoting var det så klart också. På bild är ju Lillbabs och hon var ju svår att missa, hon satt ju på scen och blev inturvjuad menar jag. Utöver det så såg jag bland annat Carl-Einar Häckner flera gånger eftersom jag både gick in i honom vid restaurangen och att han även kom till Litet förlags monter när jag var där. Förutom dem såg jag flera stycken till men mitt problem är att jag inte ser kändisar - de är bara en i mängden för mig. Därför missade jag flera stycken som folk runt omkring mig påpekade. 

Fler bilder blev det faktiskt inte på mässan för jag är fruktansvärt dålig på att fota sedan jag skaffade ny kamera. jag måste se till att lära mig att ta fram den snabbare och jag är inte helt nöjd med bildernas kvalite heller. Synd. Dessutom ser jag inte att jag riktigt har tid att fota, jag måste ju mingla menar jag. 

Nathalie, författare till Nattens mörker.

Karin och Anna, Fantasykunnig expert till vänster och författare till Och hon gav sig inte
Vid sexsnåret åkte vi och åt mat, en liten reunion med oss från Andra världar, i våras. Ett stort gäng på tio personer reducerades till fyra, på grund av förkylningar och allmän lathet. Vi intog en mycket nyttig mat gjord av kött, grönsaker och bröd (och lite ost och fett). Framförallt skrattade vi och pratade och diskuterade böcker, framtid samt livet.
  
Ett försök att fota mig. Brukar gå ungefär så här bra.

Kvällen avslutades på Café med riktigt te och en cheesecake som jag inte orkade äta upp. Jag kan sitta och läsa allas inlägg om hur roligt det varit på Park, och jag kan svartsjukt tänka att "Fasen, jag skulle åkt dit ändå" men jag vet innerst inne att när jag kom hem till lägenheten, vid midnatt, med endast te och pizza i magen, trodde jag att jag skulle svimma och kräkas på samma gång. Park hade dödat mig och jag tror inte jag hade orkat. Därför ser jag det hela som en perfekt avslutning, trots alla mingelbilder som visas framför mina ögon så fort jag går in på Facebook. 

jag är nöjd!

Mina kap då?

Jo då, några böcker av författarvänner som jag är nyfiken på, två muggar till min redan överfulla muggsamling och en bok som jag bara blev helt förälskad i när jag läste baksidetexten.

Den som kan lista ut vad på den här baksidetexten som fick mig på fall,
får en bulle av mig. (så fort jag har en fungerande ugn)

5 kommentarer:

 1. Å vad det låter kul att gå på bokmässa. Och det är klart du kommer att ge ut din bok och lyckas med det, bra att du fick lite pepping på mässan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det är kul, prova nu! eller vänta ett år.

   Radera
 2. Heja dig och ditt superdriv. Me impressed som vanligt.

  SvaraRadera
 3. Oj, tack :) tycker själv att jag är rätt så odrivig och kanske borde driva lite mer.

  SvaraRadera
 4. Så kul att träffas igen!

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive