onsdag 7 augusti 2013

Stångas blodig med Alvhilda

Jag fick ju tillbaka mitt manus från lektör för flera veckor sedan, ja över en månad sedan om man ska vara exakt. Först när jag började läsa tyckte jag att det var lite svidande men ändå lite komiskt för hon har ju skrivit vad hon tycker. Dessutom kunde jag se att hon hade rätt i mycket men nu, när jag kommit in en liten bit tappade jag lusten och orken.

Det är allt för ofta som hon ifrågasätter scener och kommenterar på ett sätt som får mig att känna att hon bara ögnat igenom scenen utan att ta in den och inte förstått kontentan. Många scener vill hon jag ska stryka för de tillför inte något till handlingen när de är scener som i mina ögon är väldigt viktiga för handlingen, sådana som ger banbrytningar längre fram eller som förklarar saker som händer. Många gånger anser hon att det är tjatigt och måste strykas när det i mina ögon är viktigt för att beskriva förändringen och att det alltså inte alls är upprepningar utan upptrappningar.

Först blir jag arg på henne och sedan börjar jag ifrågasätta mig själv och känna att jag måste skriva om precis hela boken eftersom hon så totalt missuppfattat så mycket. Därför har Alvhilda fått ligga övergiven väldigt mycket den här sommaren och jag har inte orkat göra något alls. Allt känns plötsligt så värdelöst.

Samtidigt vet jag att jag kan och jag måste sålla, jag måste ha kvar det som är viktigt även om hon inte tycker att det är något att ha, men hon är en läsare och jag har fått mycket posivit kritik av fem andra. Jag måste bara korta ner - intalar jag mig själv.

Jag letar nu efter kompromissen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive