lördag 17 augusti 2013

Högläsning

Bild från Pulp Fiction och lånad från http://beingnormajean.blogspot.se
 I början av veckan såg jag att Brun Media sökte inläsare av böcker. Det verkade intressant eftersom jag har fått höra att jag har en trevlig röst. Dessutom har jag erfarenhet av att läsa in tidningen för synskadade för den lokala tidningen där jag bor och har dramautbildning i botten. Jag övervägde fram och tillbaka men hann inte sätta mig in under veckan men på torsdagskvällen ringde jag några vänner som har en studio och frågade om jag kunde få läsa in hos dem. Självklart var deras svar och jag ägnade en timme i studion hos dem och läste.

Det var lite skakigt eftersom jag är så ringrostig som jag är och många skratt. En av min vänner fixade sedan ljudet och ordnade så det blev bra sound innan jag fick sätta mig vid klippbordet hemma. Där klippte jag bort alla mina felsägningar ordnade med tempot så skickade jag iväg det igår.

Jag är långt ifrån helt nöjd med det resultatet eftersom det var tidspress, jag stod obekvämt och läste dessutom ifrån min iPhone i dunkel. Detta har jag skrivit med för att de ska förstå att om jag läser i fortsättningen så kommer jag att sitta bekvämt och ha alla andra förutsättningar på min sida. När jag lyssnade igenom och lät vänner lyssna fick jag mycket positiv feedback. En kompis som läst till psykoterapeut berättade att de läst om vilka dialekter som var mest uppskattade. Jag har bott runt på många ställen och har en ganska neutral dialekt förutom de underton av göteborska som ligger i botten. Den tar inte över men är precis lagom för att ge det gemytliga och mysiga - sa hon.

Nu håller jag tummarna och överväger om jag ska söka till fler ställen för att jobba ännu mer med just inläsning av texter och varför inte röstskådis.

2 kommentarer:

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive