söndag 14 juli 2013

Följetongsreleasefest

På tisdagen efter midsommar publicerades första delen av Alvhilda i Karlskoga tidning och Karlskogakuriren. Jag bokade snabbt in en releasefest för detta, allt för att liksom fira även de små händelserna. Det var ingen stor eller officiell releasefest utan en liten söt en, bara för mina närmsta vänner och testläsare. När midsommar närmade sig märkte jag att min stressnivå låg lite för högt så jag sköt på festen. Jag hade alltså en releasefest drygt två veckor efter själva releasen. Skit samma, det var ju i första hand för att fira. Hur gick festen då, som gick av stapeln i fredags? Jo tack, bra. Femton glada vänner med sammanlagt åtta barn delade min glädje och den milstolpe som jag ser att denna lilla release är. En milstolpe i min egen författarhistoria, en milstolpe för mitt självförtroende och min egen bild av mitt skrivande. Nu är det långt ifrån bara byrålådan som läser det jag skriver, nu är det även vilt främmande människor på annan ort.
Sagt om boken hittills, av en arbetskamrat till maken: 
"hälsa Pernilla att jag är helt fast i hennes Alvhilda!!!!!!! Fan va häftig den är!!!!!!!"
 Det var en del förberedelser inför festen:

Inte att förglömma fick naglarna bli Alvhildagröna. Jag hade tänkt klippa ur en Alvhilda och ha som mall och dutta den mörka gröna färgen runt om för att det skulle bli en ljusgrön siluett, men hur mycket tidsoptimist jag än är så räknade jag ut att det skulle ta allt för mycket av min dyrbara tid och lämnade det därhän.
Goodiebags måste alla releasepartyn ha. Mina var fyllda med ett Alvhildakort, en handgjord nyckelring och choklad i grönt papper.
Sedan fick jag sitta och göra rullar med namn på alla som skulle komma. Rullarna höll sedan fast den urklipp ur boken som den personen skulle få. Har man inte en bok att signera och sälja så får man göra något annat bokrelaterat åt gästerna. Jag tog små utdrag ur boken där det var lite extra spännande och intresseväckande.
Jag la sedan varje goodiebag tillsammans med det namngivna urklippet och placerade dem invid en grön äppeldrink. Tyvärr hade jag inte gröna goodibags utan fick nöja mig med svarta och rosa, hade jag haft tillräckligt många svarta hade de så klart haft den färgen allihopa. - och nej, de är inte könsfördelade efter färg. Varje urklipp ur texten var upplagt så som det är i en tidningsföljetong, tre spalter, med Alvhildas banner längst upp, så som det var tryckt i tidningen.
Självklart fanns alla dittills publicerade tidningar tillgängliga att beskåda under festligheterna, med min intervju i den första.
Jag är mycket nöjd med festen, att det kom så många var fantastisk roligt och jag fick mycket uppskattande kommentarer. jag hade ett längre samtal om skrivande med en ny bekantskap som jag hoppas vi gör en uppföljning på senare. Alla grillade sitt eget och vi åt och samtalade långt in på småtimmarna.

Hur skulle du lägga upp din releasefest, om du fick bestämma helt själv, du kanske rent av redan haft en? Hur gick den då till och fick du bestämma själv?

2 kommentarer:

 1. Men vad kul!

  Jag har helt missat att du ska publiceras - klart du ska ha releasefest. Det spelar väl ingen roll NÄR, bara den blir av

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är roligt. Men jag SKA inte bli publicerad, jag BLIR publicerad precis nu, idag publicerades 25:e delen av Alvhilda i Karlskoga tidning och Karlskogakuriren. :)

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive