torsdag 16 maj 2013

Sett på vägen hem från jobbet

Jag är den där som många gånger ser saker i ögonvrån och reagerar med en längre tankeutveckling som spinner iväg. Jag och några kollegor har suttit och skrattat åt förlängningen av just denna skylten som jag såg på vägen hem. jag gick i min egen värld, passerade skyltfönstret, registrerade skylten men kopplade inte förrän jag kommit en bit bort och var då tvungen att gå tillbaka, ta en bild och skratta gott åt den.
Jaha, och vad är det som är så roligt med den här skylten nu då?

Om vi bara tar det i liten skala, som jag gjorde inne på instagram, så funderade jag på att parkera cykeln innanför skyltfönstret, på pin tji. 
Men om man tar det ett steg till , eller ännu fler steg, så kan man fråga var gränsen går. 
"Parkering av cykler ej tillåtet utanför skyltfönstret"
Jag har läst argumentationsanalys och det är när man granskar exakta innebörden i något som det kan bli riktigt roligt. Här är det alltså parkering av cyklar som ej är tillåtet, okej, det kan jag leva med, men "utanför skyltfönstret" har ganska vida proportioner. 

Vad exakt innebär "Utanför skyltfönstret" jo det är ju faktiskt hela världen utom just det lilla utrymme som är innanför skyltfönstret. Alltså ställer jag mig frågan, får jag parkera cykeln på min uppfart? Enligt skylten är det lite svårt att avgöra, om jag ska tolka det bokstavligen så får jag faktiskt inte det. Helt plötsligt blir användandet av cyklar helt onödigt, det kommer ju inte hjälpa någon som inte ska cykla just till den affären och då även från den affären för man får ju bara parkera cykeln innanför skyltfönstret. Det kan bli ganska jobbigt för folk som bor i till exempel Australien. Det finns ingen mening med att ta cykeln till affären något mer för det kommer inte gå att parkera den om de inte cyklar hela vägen till Sverige, till Örebro och till den här lilla butiken för att parkera innanför skyltfönstret och sedan gå(?) hela vägen tillbaka igen. Vet de som bor i Asien om den här nya regeln överhuvudtaget? Är det lilla utrymmet innanför skyltfönstret tillräckligt stort för att kunna rymma alla världens cyklar?

Det är sådant som jag kan fundera på när jag går hem från jobbet.

Vad funderar ni på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive