fredag 24 maj 2013

Bloggjerka - att läsa om böcker

Fredag och då är det Bloggjerka hos Annika. Jag har varit väldigt dålig på att skriva men jag tänker att bloggjerkan kan vara något som får igång min blogg lite i alla fall. Annars är det bara Alvhilda Alvhilda Alvhilda hela tiden. Vad bloggjerkan är för något kan ni läsa här och dagens bloggjerka kan ni läsa här.

Ja, är mitt svar på frågan, ja jag läser om böcker. Vi tar den oändliga historien som jag läst om tusen gånger under barndomen och varje gång kunde jag utläsa något nytt. Nu när jag har mina egna barn älskar jag att läsa om böcker för dem, böcker som berört mig och som jag vill dela med mig till dem om. En riktigt bra bok tål att läsas flera gånger, Momo är en annan bok från barndomen som jag kan läsa om flera gånger.

En bra bok kan man känna igen på den slitna ytan - efter att ha blivit omläst många gånger.

Läser du också om böcker eller är böckerna förbrukade efter att du plöjt igenom dem?

15 kommentarer:

 1. Jag gillar att bara läsa en bok en gång, dels för att böcker är som bäst första gången men även för att jag inte riktigt ha tid att läsa om böcker. Men jag kan tänka mig att när jag själv får barn att jag gärna vill läsa mina favoritböcker för dem som exempelvis Harry Potter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med tid är jag helt överens med dig om men om den är bäst första gången eller inte, det är nog helt upp till boken. Vissa böcker, precis som vissa filmer, får en helt annan innebörd om man läser om den, just för att du har kunskap om saker som du inte hade innan du läste den första gången.

   Radera
 2. Jag läser ofta om böcker och böcker jag tycker mycket om kan jag läsa flera gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde ofta det förr men jag hinner inte nu. Den enda bok jag läst om, nästan tusen gånger känns det som, är den bok jag själv skriver eftersom den redigeras. men jag har har några böcker som jag skulle vilja läsa om, när jag får tid.

   Radera
 3. Just att läsa böcker högt för barnen har varit undantaget kring att läsa om böcker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är så fantastiskt roligt att ge upplevelsen till någon annan.

   Radera
 4. När jag läst en bok jag tycker är riktigt bra delar jag gärna med mig av den till min fästman och läser högt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trycker dom i handen på honom och säger "läs!" :D

   Radera
 5. Kanske Bäckahästens Pärlor av Molly Hunter kan vara en god högläsningsbok? Jag gillade den stort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den vet jag att jag haft i min hand men jag har inte minne av att jag läst den. Måste nog göra det igen i så fall.

   Radera
 6. Jag läser sällan om böcker, finns så mycket jag vill läsa. Tiden räcker knappt till som det är, man vill göra så mycket.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr är det väl så, tiden tillåter inte

   Radera
 7. Mina favoritböcker läser jag mängder av gånger. Ofta hittar jag nya saker varje gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana böcker är de bästa, de man hittar nya vinklar, nya tolkningssätt i varje gång.

   Radera
 8. Jag har så mycket olästa böcker som väntar på mig, så jag tycker inte jag har tid att läsa om. Men när jag blir pensionär, då ska jag läsa om alla mina favoriter! Och både " Den oändliga historien" och "Momo" är med på den listan!

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive