fredag 12 april 2013

Skrivkrampen släppte med febern men hjärnsläppet blev kvar

Det var inte så konstigt att det gick dåligt i förra helgen, jag hade feber och var sjuk. Så fort febern släppt kunde jag skapa igen och jag och Ragnvald blev åter bundis. Jag avslutade den redigeringen i tisdags och firade med att gå och skratta med maken på föreställningen med Eddie Izzard. Direkt dagen efter körde jag igång redigeringen av första boken igen. Den ska skrivas om och jag har längtat lite efter att sätta tänderna i den igen, det ska bli skönt att få fason på den, på riktigt.

Idag gjorde jag även det där som jag bävat lite för, det där som jag blivit rekommenderad men som nervositeten tryckt undan för mig. Jag ringde ett förlag, ett av de där större, bara för att kolla läget. Jag brukar tvinga mina deltagare att göra sådant, ringa företag och ställa smarta frågor som får arbetsgivarna att bli intresserade - och presentera sig själva med sina kvalifikationer.

Det är ju bra att ge en liten heads up på att man skriver något som de snart får sätta tänderna i - har jag fått höra.

Jag ringde, presenterade mig, förklarade vad jag ringde om. Jag började ställa mina frågor, som var himla smarta på många sätt. Frågade om de där ryktena och påståendena om omöjligheterna att få sin bok utgiven hos de stora om man är helt grön. Jag frågade om när bästa tiden på året var att skicka in och lite småfrågor angående hur mycket man hade att säga till om i fråga om layout och liknande med tanke på att man redan innan promotade sitt varumärke. Hon frågade kort om boken jag skrev, jag berättade att det var en trilogi och hur mycket jag hade kvar och hur mycket jag skrivit. Jag gav väldigt korta drag om tanken bakom boken och hon lät intresserad. Inte intresserad som - skicka in för guds skull, jag vill läsa nu! men uppmuntrande. Samtalet gick från lätt krystat och stapplande till intressant och trevligt. Det hördes på rösten att hon lättade upp en aning mot slutet, seriöst och inte påmålat, och det var ju trevligt.

Och så la vi på.

Och jag kom på att jag inte nämnt titeln på boken som jag tänkte göra en heads up på.

Men jag fick i alla fall svar på några frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive