tisdag 19 mars 2013

Mitt i brinnande stress

Jag håller på med det sista inför andra världar. Det ska designas, skrivas ut, häftas, klippas, färgas och målas och slutligen packas. Då, igår kväll, när jag slösurfade lite medan barnen lekte för sig själva råkade jag surfa in på Mix Förlag och såg den där novelltävlingen jag helt ignorerat under flera månaders tid. - Science fiction.

Jag har självklart hört talas om den och jag har läst om den tidigare men då har jag prioriterat bort den för jag inte känt att jag haft tid. Igår kväll såg jag att deadlinen var - igår! Istället för att åter igen tänka, äsch, jag har inte tid, kom den där stresstanken upp i huvudet - det är inte försent än! Med det som ledstjärna kastade jag ihop en sex sidor lång novell och skickade in.

Ja, med tanke på tidspressen så jag skrev allt på två timmar med avbrott för läggning, tröstning och allmänt mammatjafs, så kan man nog inte ha så höga förväntningar på den. Jag hann ha en testläsning och en korrektur innan jag skickade in den 23:40.

Spontanutlåtandet från testläsaren var:
"jag tyckte att hela novellen var toppbra! ända tills slutet that is... slutet fick mig att bara "wtf"... 5,5 sidor awesome (jag ville se filmen!!!) å sen ett så kort slut"
Och ja, vad ska man säga, när man krymper ner en hel trilogi (inte Alvhilda) till en novell på sex sidor så blir det inte lätt att få till slutet, speciellt inte om man är tidspressad. Med det utlåtandet kommer jag nog inte vinna men, jag skickade i alla fall in ett bidrag. Om jag inte gjort det hade jag nog grämt mig en hel del. Nu gäller det bara att juryn gillar cliff hangers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive