måndag 25 mars 2013

Lämnar en liten bit kvar i en annan värld

 Nu är jag hemma igen men en fantastisk erfarenhet och upplevelse rikare. Förutom att jag fick promota min Alvhilda och öva på marknadsföring, vilket är väldigt bra kunskap inför mitt framtida författarskap, lärde jag även känna otroliga människor. Nathalie som jag bara pratat med på facebook innan, delade jag rum med och planerade framtiden tillsammans med. Eftersom vi båda har kopplingar till lilla Frillesås tänker vi dra ihop en happening där nästa sommar. Därför har vi nu lagt upp en liten deadline för våra böcker. 
 Nathalie med sin bok inför högläsning

På min andra sida hade jag Eva Holmquist som skriver science fiction. Vi tre, i vårt lilla hörn, drog ihop högläsning som engagerade hela mässan och alla som ville gick upp och ställde sig inför publiken för att läsa högt ur både tryckta och kommande verk. Jag förstod redan första kvällen, innan mässan ens kommit igång, att det skulle bli fantastiskt. Någon drog en anekdot till Star trek och sedan var vi alla i en vild diskussion om parallella tidslinjer, vilka av serierna som var fantastiska och vilka som man bara kunde förkasta. Skämt som min omgivning brukar skaka åt huvudet åt annars togs emot och gavs med skratt åt alla håll. Det var som när man åkte på scoutläger som barn och alla hade samma nördiga kunskaper och  internskämt trots att ingen känt varandra sedan tidigare.

Helgen fortsatte på det sättet. Skämten haglade skratten ekade och alla växte tillsammans. Om inga besökare var på plats skrattade vi tillsammans när besökarna kom hade vi en fantastisk gemenskap med dem. Föreläsningarna var både informationsrika och roliga och jag skulle kunna tänka mig att husera en hel vecka i de där kyliga lokalerna, som värmdes upp av oss. Varje kväll hade vi mys tillsammans där vi skrattade till långt in på kvällen innan vi alla var för trötta för att orka ens le.

Benjamingängets snygga bord, av någon anledning trodde jag det var skräck men det visade sig vara hysteriskt rolig komedi.
Några ni ska hålla ögonen öppna efter är Jakkin Wiss och Toby Johansson som skrivit boken Benjamin. Den verkar vara fantastiskt rolig, kan nog inte bli annat med de författarna. En kort högläsning av boken resulterade i många skratt och de hade lika många sidospår och parenteser som jag när jag försöker återberätta en händelse, men de fick det att gå ihop. Jag funderar starkt på att välja Benjamin till vår bokcirkel så fort den kommit ut på pocket och sedan dra dit dem för en presentation av boken, för roligare människor är nog svårt att hitta. Om de ens är hälften så fantastiska som cirkusartister som personer förstår jag om deras nummer säljer i mängder. De är nämligen inte bara författare, utan kör även cirkusnummer med eld och lite otäckheter, men på ett roligt sätt. Jag skulle själv vilja boka in deras uppträdande i min kalender, men de verkar inte vara i närheten av mina trakter alls i år.
På bilden, från (för ovanlighetens skull) höger Toby och Jakkin. Framför dem är Ann Bergström, deras fantastiska illustratör och otroligt trevlig människa som jag delade många skratt och frisyr med. Bredvid Ann har vi Anna Vintersvärd den fantastiska arrangören med medarrangören, sin make, Daniel Vintersvärd precis bakom.

Tips inför egen utställning, godis funkar alltid för att locka till sig besökare. För min del hade jag både besökare och utställare som utfodrade sig ur mina skålar, vilket jag bara såg som otroligt trevligt. Jag hade färgkombinerat efter böckerna, gröna grodor vid Alvhilda, geléhallon vid Steven och sådana där blåa lakritsgodisar som finns i engelsk konfekt till Ragnvald. Hör och häpna, de var det blåa godiset som gick åt som smör i solsken, det godis jag trodde skulle gå minst. Sådant bör man vara beredd på. Mitt tog nästan slut.

Man kan läsa mer om allt inne på Alvhildabloggen, där jag dessutom uppdaterat texterna till varje bok och uppdaterat novellen som ligger under egen flik. Gå gärna in och kika och läs, kommentera gärna för jag gillar att få feedback på det jag jobbar på.

Fler som skrivit om Andra världar:
Andra världar
Nathalie Sjögren
Bookiecookies
Nellie C Lind 
Eva Holmquist 
Benjamin
Alvhilda
Säg till om du gör ett inlägg så länkar jag.
Bilderna i inlägget är lånade från Andra världars facebooksida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive