tisdag 5 februari 2013

Vanilj - en underbar smaksättare

Bild lånad från Må bra
Jag fick mitt lektörsutlåtande. Jag har läst det och begrundat. funderat. frågat lite. Även om det översiktligt var mer positivt den här gången kändes ändå kritiken mer. Det kan vara för att första delen var jag inte nöjd med, den kändes inte bra. Där visste jag att det krävdes en hel omskrivning men jag visste inte hur eller på vilket sätt. När kritiken kom var den bara en lättnad. Det var DET som var fel, det var DET som inte fungerade, tack, nu kan jag jobba. Andra delen förväntade jag mig också förbättringsområden och kritik, men även om kritiken var helt okej kände jag mig mest trött. Det kan vara för att jag personligen är väldigt stressad och utmattad och att jag därför har svårt för att ta till mig det. Men, det jag kände mest var att jag saknade input på sexet och våldet. Funkade det? Det berättas ju ur en mans synvinkel och sist jag kollade var jag inte man. Därför tänker jag att jag kanske är för kvinnlig när jag beskriver, mer emotionell än kroppslig, vilket jag förstått är den stora skillnaden mellan mäns och kvinnors sexupplevelser.

Därför ställde jag frågan rakt ut, efteråt, och fick svaret  "det var lite väl vanilj"

Den här vaniljen har jag funderat väldigt över. Först kände jag att det var ett bakslag. Vi pratade lite till och jag fick frågan om vad syftet till sexet var. Jag vet ju precis vad syftet är men det kommer framförallt att komma fram i trean. Jag fick tipset om att analen skulle blandas in mer i sexet, att det ska bli mer visuellt i fråga om hur när var. Jag diskuterade med mina testläsare och vi är nog ganska överens.

Syftet med boken från början var att jag ville skriva för vuxna. Alla vampyr/övernaturlig mystik verkar vara skriven för ungdomar. Vi vuxna som är intresserade får antingen följa en ung tonåring som blir eller är vampyr eller vad det nu mer kan vara för mystik, samtidigt som vi måste genomlida puberteten igen. Det ville jag ifrån. Mystik skriven för vuxna om vuxna. Eller så får vi läsa vampyrböcker för vuxna som ofta blir för porriga. Jag har läst några vampyrböcker som är riktade till vuxna och det blev rent pinsamt när det förvandlades till en sexuell handbok där den ena sjuka ställningen och penetrationen tog över efter den andra. Det vill jag inte heller ha.

Därför har jag kommit på att jag gillar vanilj. Jag kommer kanske utveckla vaniljen till en riktigt vaniljpudding, men vaniljen kommer jag definitivt ha kvar. Finns ingen anledning att jag utforskar mina karaktärers analöppningar med tillhyggen.

Vad tycker ni om vanilj?

2 kommentarer:

 1. Ta det lugnt med stressen. Håller med i ditt förra inlägg att man måste ju leva så länge så man kan ta ut pensionen också. Jag har gått ner i tid och det är det bästa jag gjort. Även om jag fortfarande är stressad så är jag inte SUPERstressad, och det är en stor skillnad både på mitt humör och mitt allmänna mående. Du måste ta hand om dig!

  För övrigt är vanilj gott. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att jag inte är ensam om att gilla vanilj :)

   Jag hoppas att jag kommer kunna gå ner i tid med typ, ganska snabb verkan. Vi får se. Annars kanske det inte blir mycket kvar av mig. Det är skönt att höra från en som gjort det, att det fungerar :)

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive