fredag 1 februari 2013

Jag och teknik

Jag köpte en ny dator i onsdags

Hurra

När jag idag, när jag fick tid, började fixa den började irritationen. Först fick den för sig att vår router inte hade någon internetkontakt, vilket den hade. Alla andra datorer och mobiler konstaterade att det var full internetkontakt, inga problem att surfa, men min nya dator lade sina armar i kors och skakade på huvudet. Vi försökte peka på internets uppenbarelse men datorn satt bara surmulet och trutade med munnen, som en trotsig treåring.

Min mobil kunde den dock hitta och jag fick surfa där igenom istället. Jag laddade ner en massa saker och vi letade efter vad jag skulle göra men alla försök slutade med att datorn enträget påstod att det inte fanns något internet i routern.

Vi försökte då roa oss med att kontakta den nya datorn i nätverket via routern, för routern godkände ju datorn men ... ett nätverk var inte riktigt lika säkert. Efter att ha kämpat med det en stund utan framgång gav vi upp på det och återgick till att försöka lösa internetproblemet för att försöka använda dropbox som länk mellan datorerna.

Efter att till slut stänga ner alla datorer och routern för att bara starta min nya dator med routern så godkände datorn motvilligt att det faktiskt, kanske fanns en liten liten internetsmula som gick att surfa på. Då laddade jag ner dropbox och började installera den. Då mötte jag åter igen problem eftersom datorn inte klarade av att installera den heller.

Då gav jag upp, svor, talade om för datorn vilken idiot den var, bad den dra något gammalt, kanske fungerande, över sig och tog fram min gamla dator igen. Det är den jag sitter vid nu, men jag funderar starkt på att ge upp och lägga mig för att slippa mer motstånd.
'
Jag verkligen hatar teknik! För den verkar ha något emot mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive