söndag 17 februari 2013

Alvhildacirkel och fjortiskalas

De hände en hel del de här helgen. Jag fyllde år i onsdags och bestämde mig för att dra hem lite folk på lördagen efter. Eftersom jag hade cirkeln för Alvhilda samtidigt kändes det perfekt att kombinera. Cirkeln var fantastiskt rolig eftersom det var väldigt berikande för mig personligen. Jag har haft många storys i huvudet som påverkat mig. Det är ungefär som att alltid gå och läsa en bok eller se en film innanför ögonlocken med allt vad det innebär: sorg, ilska, frustration och glädje. Eftersom det bara är i mitt huvud och ingen annan någonsin upplevt samma som jag har det varit omöjligt att dela det med någon. När jag försökt förklara för någon vad jag går igenom är det ingen som förstår och därför har jag alltid fått stå ensam. Nu hade fyra stycken läst mina inre upplevelser, de hade lärt känna mina karaktärer och fått känna med dem. Att få sitta och prata med dem om det, att få dela det med någon och att få höra dem själva prata upprymt om olika saker och helt ge sig hän i berättelsen och karaktärerna var otroligt stärkande för mig. De analyserade berättelsen och karaktärerna, gav mig bilder på saker som jag själv inte ens tänkt på när jag skrivit, de hade en egen bild av olika karaktärers drivkrafter, de hade favoritkaraktärer och favoritepisoder i berättelserna. Jag gav dem som tack för resan var sin berlock att bära med sig som minne av tiden med Alvhilda. Nu när jag skriver om hela första boken utropades viljan från dem att åter igen få läsa den, för att se hur den utvecklas och självklart kommer de att få det. Bara att de inte tröttnat utan faktiskt vill läsa en gång till värmer mig, för det innebär att jag verkligen lyckats beröra dem med Alvhilda.
 De berlocker som mina testläsare fick som tack för hjälpen

På kvällen hade jag fjortiskalas. Något jag kallade det för lite hastigt och lustigt när jag skapade eventet på facebook. Frågorna har haglat om det innebar utklädnad, att det bara skulle serveras folköl eller om vi skulle vara nakna. Jag kom sedan även på att jag skulle väntat med temat i en tre år då jag skulle fylla 41, men det kanske funkar då också. Allt gick av stapeln trots sjukdom. Barnen som skulle varit hos mormor och morfar hade legat febrige hela veckan och blev kvar hemma under kvällen och även om jag förvarnat gästerna om deras tillstånd vågade de dyka upp. Maken insjuknade under kvällen och gjorde sorti vid nio för att gömma sig inne i sovrummet medan vi andra pratade om allt mellan himmel och jord. Nu hoppas jag att jag inte gav förkylningspresenter till alla gäster. De presenter jag själv fick var kaffe, te, choklas och flera par örhängen, bland annat dessa snygga med äkta fjortisdesign.
 Utropstecken och frågetecken, fantastiska örhängen för en författare.

Kvällen avslutades med att jag berättade om mitt nästa skrivprojekt och det roliga var att alla blev engagerade och pratade om andra böcker inom samma, var jag kunde hitta research och frågor om hur jag tänkt vissa delar i storyn. Det kändes som ett roligt sätt att plocka upp nästa stafettpinne.

2 kommentarer:

  1. Fjortiskalas, vilken härlig idé. och örhängena var jättefina! :))

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive