måndag 21 januari 2013

Skriver om det jag känner till

 
Bild från Psycho

Idag träffade jag en av mina gamla kollegor från Birger Kung-tiden. Det var på den tiden jag hade avlägsna drömmar om att skriva och började en följetong där jag tog kol på kollegorna kapitel för kapitel, på de mest störda sätt. Kan erkänna att det inte var svårt att bli inspirerad när källaren till arbetet var en lång mörk gång med en hiss som lät som om den kördes av gastar. En källargång där skuggor rörde sig otäckt över väggarna och man ofta fick stå och pressa sopor ensam sent på nätterna. Det var då tankarna gick till hur det skulle vara att bli pressad i soppressen eller dränkt i fettunnorna. Tänk om ett spöke eller monster skulle komma och ta kol på alla eller om det fanns ett parallellt universum i väggarna.

Han skrattade åt vissa minnen han hade av vad jag skrivit om honom, ett hett ögonblick i kylen om vi inte mindes helt fel båda två. Jag berättade om vad jag skrev på nu och han tyckte det var lustigt att jag valt just skräckgenre, det var inte det man förväntade sig när man ser mig enligt honom. En skrattande positiv småbarnsmor som inte gör en fluga förnär. Han frågade om inte min man var rädd för mig, orolig för att jag skulle ta fram en yxa och gå lös. Jag berättade då att det snarare var tvärt om, han retar mig till vansinne över min mörkräddhet och min nojighet. Jag är nämligen livrädd för att gå ner i källaren för det är läskigt och finns massa spöken där. Jag vågar inte gå in i en skog för det finns massa gastar och spöken där. När jag sitter ensam hemma är jag alltid iakttagen och mördaren står på lur så fort jag går och lägger mig. När jag var liten bodde det monster under sängen och täcket var den skyddande barriären. Om jag låg som en kåldolme, med inget utanför täcket förutom näsan, så överlevde jag. Annars var det fri lejd, barnbuffé för monstren.

Det är väl det man säger - skriv om det du känner till.
Jag har full koll på skräck och rädsla, det är bara att ta fram alla bisarra fantasier och otäcka scenarier och skriva ner dem så har man skräck. Då äger man skräcken och då har man vunnit.

Därför skriver jag skräck.

Tycker det blev ett mycket intressant samtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive