måndag 7 januari 2013

A small step for man kind

A huge step for Perny

För en erfaren och väl publicerad författare är väl detta inte något att skryta över ...
är väl den gamla vanliga tanken som får mig att hålla tyst. Men i ärlighetens namn är detta skitstort för mig för det var inte länge sedan jag inte lät någon läsa mina noveller. Det var inte länge sedan jag bestämde mig för att faktiskt försöka satsa på det här med att skriva. Det var faktiskt inte så länge sedan som jag lyfte upp mina noveller ur byrålådan och blåste bort dammet för att låta dem se solens ljus. Nu skall jag inte bara få fyra stycken publicerade, jag ska få betalt för dem också.

När jag fick förfrågan blev jag otroligt rörd och kände mig fantastiskt glad över att någon uppskattar det jag skriver så mycket att de vill publicera det och få betalt för det. Mina testläsare och vänner tyckte förstås inte att jag skulle ifrågasätta det, eftersom de tycker att det jag skriver är tillräckligt bra - säger de i alla fall. 

Ändå smög den där funderingen upp - tänk om hon blir besviken. 
Tänk om hon, när hon väl får novellen i sin hand tänker att "Oj, det har var ju ganska skitkasst ... där gjorde jag en rejäl felbedömning." 

Jag skrev om en gammal novell. Jag var nöjd med den. Jag fick den korrekturläst. Fick påbackning på vissa saker. Rättade det. Var inte nöjd. Skrev om. Fick den genomläst. Rättade. Skrev om. Rättade. Skrev om och rättade. Jag höll på att skriva om den fem gånger innan jag kände att den dög. Ändå, efter all denna korrektur och testläsares input, kände jag mig väldigt oroad. När jag väl skickade den igår kom ångesten över mig och jag tänkte att det här går aldrig. Varför skulle jag ... varför skulle det duga ... Vem tror jag att jag är egentligen?

Idag gick jag runt datorn som katten runt het gröt tills jag fick mailet:
Den var superbra! Mycket bra och oväntad twist!
 
Kommer publicera novellen under veckan. Ha det gott!
Wow ...
Nu först vågar jag faktiskt se på kontraktet och känna att ja ... det är äkta.

7 kommentarer:

 1. Vad roligt, grattis!
  Är det Mörkersdottir? Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja det är det. Kommer gå att köpa på hemsidan, kommer så klart att länka när den kommer upp :D

   Radera
 2. Svar
  1. Japp, det är inte Alvhilda än men det är absolut ett steg i rätt riktning :)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack, ja, jag är mycket nöjd och glad :)

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive