torsdag 20 december 2012

Sociala medier

Jag har ibland föreläsningar om sociala medier och hur man kan använda sig av dessa för att nå framgång. Jag möts ofta av motgångar när jag tar upp dessa med de arbetssökande som jag pratar med.
"Är du dum i huvudet eller, hur ska Facebook kunna hjälpa mig att få jobb? Det är ett ytligt ställe där man helst inte ska visa sig alls."
"Bloggar är bara skit, folk som sitter och skriver om vad de ätit till frukost eller vad de har på sig, hur ska det hjälpa mig att få jobb?"
Allt beror ju på hur du använder sig av de sociala medierna.

När jag började med de sociala medierna visste jag knappt vad jag ville ha dem till. Jag var en av de där som gled med strömmen, kikade på vad andra gjorde och försökte göra ungefär samma. Nu när jag vet vad jag vill ha det till hinner jag knappt använda dem eftersom jag är så upptagen med att ha något att visa upp, min bok(böcker). Men det har ändå hjälpt mig en bra bit. Jag har genom sociala medier ökat mitt kontaktnät med andra inom författarvärlden och jag har helt plötsligt blivit en av de inräknade. Jag fick kontakt med förlag som jag skickat in första delen av Alvhilda för genomläsning till och hon har inte blivit helt ratad heller, jag har bara fått upplysningen om att hon kräver en del omarbetande och det är jag helt överens om. Jag har även fått kontakt med en lektör som hjälper mig med hela trilogin och ger mig mycket bra feedback. Det är sådant jag helt missat om det inte vore för de sociala medierna.

Inte nog med det, genom de sociala medierna är jag alltså en av de andra tio som Malin Roca Ahlgren skrivit om här, och som jag nu skriver om här. Jag är en av de elva tillfrågade, om jag vill vara med i ett novellprojekt. Det känns så positivt för det innebär att någon tycker mina texter faktiskt är värda något och att byrålådan inte behöver vara ensam kritiker i fortsättningen.

Tack sociala medier, för att ni finns och underlättar vardagen för mig och så många andra, varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive