torsdag 27 december 2012

Julklappstwist


Om någon skulle fråga mig vad jag fått i julklapp av min man i år skulle det korrekta svaret vara - inget, men det ärliga svaret rent känslomässigt - massor!

I oktober köpte vi biljetter till Eddie Izzard och i samma veva sa min man -   vi ser detta som vår julklapp till varandra så köper vi bara presenter till barnen till julafton.
Okej, skönt, då behöver man inte stressa upp sig och försöka klura ut något kul till en person som har allt, och lite till, och försöka bräcka hans roliga julklappsidéer.

I november hittade jag en Kusmi-te-burk i köket. Maken uttryckte att: "Nej, det var ju en julklapp till dig." Men det var ju tur att jag hittade den då, för vi skulle ju inte byta julklappar påminde jag honom om och jag fick burken redan i november och allt var frid och fröjd med det.

Senare i november hittade jag ett kvitto i köket på en absintfontän. Jag studerade den en stund och suckade innan jag gick till maken och frågade om det var meningen att jag skulle hitta det kvittot. Då kom det fram att han beställt den till oss som julklapp. Vi öppnade den redan då och har provat den några gånger sedan dess, men ändå, inga julklappar var det ju.

När december inleddes och jag redan var stressad av en massa annat säger maken plötsligt - nu får du inte öppna några paket som kommer med posten för det kan vara hemligt. Varför skulle det vara hemligt undrar jag, när vi inte skall byta julklappar. Oj säger min "Överraskningarnas man".

Jag fick panik och stod rådvill mitt i julklappsinköpen till barn och släkt och grabbade åt mig något helt ogenomtänkt men lite passande, ett Vuxenpoängspel. Den tjugotredje december gav maken mig allt han köpt, heroesboxen, en Skellingtonmugg,  och tre snygga temuggar.

Därför skulle man kunna säga att jag har fått temuggar, och te av min make och att vi har fått tillsammans biljetter till Eddie Izzaed, Heroesboxen och en absintfontän. Jag är mycket glad över alla julklapparna, även om de nu inte var några julklappar.

På pin tji lät jag makens julklapp ligga kvar under granen, därför var jag den enda som inte fick öppna ett enda paket under julafton men jag är nöjd med min utdelning ändå. Varför jag reagerade som jag gjorde i fråga om klapputdelandet är därför att för mig är givandet oftast viktigare än att få. Därför tycker jag det blir jobbigt att missa att ha julklappar när man får av någon annan.

I lördags fick jag Baileys av svärmor och i tisdags fick jag böcker, big bang theory och pengar av resten av släkten.

Hur gör ni med julklappar i er familj? Ger ni alla eller försöker ni hålla nere klappinklöpen?
Vad är roligast, att ge eller få?

1 kommentar:

  1. Det är roligast att få, såklart. Vi köper mest åt barnen, något litet till varandra och något symboliskt till våra respektive färäldrapar. I år fick de spritflaskor i choklad och poliovaccin.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive