fredag 9 november 2012

Uttalandet kom till slutKvart i elva. Tro inte att jag hade vett nog att gå och lägga mig innan det dök upp i inboxen. När det väl dök upp kunde jag inte heller gå och lägga mig förrän jag läst igenom allt och sedan kikat på alla kommenterar i hela manuset. Det blev en sen kväll.

Vad sa han då?

Du är en storyteller som behöver utveckla dina tekniker och hitta ditt eget berättarspråk.
Och vet du vad? det visste jag faktiskt redan. Jag har många gånger sagt att jag har många helt fantastiska historier i mitt huvud som jag bara måste få ut, och jag har många gånger även tillagt att jag behöver jobba med hantverket. Men han säger även:


Du har talang för det här.
Vilket gör det mycket lättare att faktiskt orka jobba med hantverket, och fortsätta knega med texten. Mycket kritik blev det, eller, förslag. Han har mycket att säga, förändringar han tycker jag ska göra, saker han tycker jag ska arbeta mer på och även om det är tungt som tusan och att vissa saker känns helt omöjliga, så skar det inte i hjärtat som vid opponeringen av min C-uppsats. Trots att den bara hade arbetats med under några månader och den här från och till under två år. Det är mer själ i den här, den är min bäbis mer än c-uppsatsen någonsin var, ändå tar jag kritiken med ro. 

Kanske visste jag redan mycket av det han sade men behövde ha det svart på vitt, kanske jag ville få det slängt i ansitket så jag faktiskt gör något åt det. Jag vet inte. 

Kanske är det helt enkelt bara så att jag älskar Alvhilda så mycket att jag ser vad som är bäst för henne och ryggar inte en millimeter när det kommer till hennes bästa. Klart hon måste få den absolut bästa framtiden jag kan ge och därför ska jag nu:
 • mjölka dialoger och ögonblick
 • fokusera på gestaltning
 • jobba med karaktärerna
 • bygga upp spänningen och det mystiska mer konkret
 • mjuka upp språket
Så, jag har väl att göra nu och har då rakt inte tid att hänge här längre.
 Ha de bra!

4 kommentarer:

 1. Det låter som om du har fått riktigt bra tips! Lycka till med fortsättningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja här ska jobbas, som sagt, jag har inte tid att hänga här :D

   Radera
 2. Vad härligt! Och att kritiken blir en del i skrivprocessen. Lycka till med fixandet. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, det känns som om jag vet vilken riktning jag ska vrida allt mot nu :) vad jag ska jobba med och inte.

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive