tisdag 20 november 2012

Det här med NaNoWriMo

Jag har som sagt gått in i mål, när det gäller antal ord. Jag har däremot inte gått in i mål i fråga om vad jag vill ha klart under november månad. Den text som fyllde ut NaNoWriMo var halva andra boken i Alvhildatrilogin. Jag vill även bli klar med tredje boken under denna månad, det är några småbitar här och där som liksom fattas - ungefär 200 år för att vara exakt.

Att då behöva stanna upp mitt i allt detta hetsskrivande och göra research känns ... så där.

Det är i alla fall intressant att lära sig om religion, djävulen, olika partier i bibeln som tar upp satan och på vilket sätt han målas upp (ganska mesiga texter om ni frågar mig, men så är ju jag en skräckförfattare och vill ha lite mer blood and gore). Hade ett långt intressant samtal med en av mina testläsare igår som hjälpte mig att söka efter passande religiösa texter, det blev mycket skratt också när jag återberättade Matt 4:5 "Jesus frestas" med egna ord:
Djävulen: men ät då, ät då, fegis, kom igen ät då!
fastande Jesus: nej, jag vill inte för pappa säger att jag inte får det
Djävulen: nähä, nähä, men ... okejrå! (Ställer upp Jesus på en hög mur) Men hoppa rå, om du törs, kom igen nu då, hoppa rå, din farsa tar emot dig, fegis!
fastande Jesus: Nej, pappa säger att jag inte får det.
Djävulen: nähä, men ... kolla på det här då! (ställer honom på ett högt berg) kolla här, ser du så mycket saker du får av mig om du blir min kompis.
fastande Jesus: Nej, pappa säger att jag inte får leka med dig.
Djävulen: nähä, skit it då. Du är ändå tråkig.
Och denna text har jag sett att en präst oroar sig över om han skall våga predika om för sin församling, vill inte påstå att jag blev speciellt skraj.

Utöver det här med religion och djävulen som jag letat om har jag även letat efter hur man umgicks och hur man levde under 1700-talets Paris, är det någon som har en massa spännande och intressant information så får de gärna dela med sig av det. Det jag däremot såg var att kvinnorna hade mer politiskt inflytande än vad man kan tro. De var de som ledde de politiska undergrupperna, de inbjöd till grupperna, höll i det och var oftast likt en politisk ordförande för grupperna. De infiltrerade och såg till att makten gick åt deras håll. Tycker det var mycket spännande.

Som sagt, det stoppar upp men är mycket spännande ändå och huvudsaken är väl att storyn blir bra, inte att det går fort ... eller?

2 kommentarer:

  1. Var det innehållet eller språket som prästen oroade sig över?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, det språk som används här är ju lite eget, jag liksom fjortisifierar det lite. Jag vet inte riktigt vad det var men varken språket som finns i bibeln eller innehållet var speciellt oroväckande eller svårt så jag förstod faktiskt inte vad som var så hemskt.

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive