lördag 15 september 2012

"What if":s baksida

Idag är det "Ge bort en bok" - dagen på Facebook. Man skall helt sonika ta några av de där böckerna man läst och som bara fyller ut en plats i bokhyllan, och så lägger man dem på strategiska platser där man kan tänka sig att en stackars boklös läsare kommer förbi. Jag plockad ut "Ers majestäts olycklige Kurt", "Svinalängorna" och "Mörkermannen". Helt okej böcker men troligen inget jag kommer läsa igen. Jag bläddrade snabbt igenom alla för att se så att inget låg instoppat någonstans och så satte jag en liten lapp på för att ingen skulle tro att det var en kvarglömd bok, och så tog jag mig till Örebro centralstation. Eftersom jag inte är helt kurant i dag var det en tillräcklig påfrestning för mig för hela dagen. Jag är helt frussvettig nu och vill nog helst gå och lägga mig, men jag har ju ett hus att ta hand om också.

I alla fall, när jag väl lagt ifrån mig böckerna på ett sätt som fick mig att känna mig som en riktig tjuv. Jag tjuvade ut böckerna gick jag hemåt. Nu till baksidan av mina what ifs. Tankar som:
"Tänk om det nu ändå var något instoppat inuti."
Jag stannade i trappan vid järnvägsspåret.
"Jag måste gå tillbaka och kolla för säkerhetsskull"
Jag vände och började gå tillbaka.
"Nej, det kan jag ju inte, det blir ju pinsamt"
Jag hejdade mig, gick tillbaka till trappan och började gå hemåt.
"Men tänk om det är något jättepinsamt instoppat i någon av böckerna som går att spåra till mig."
"Som vadå?" Frågar min vettiga röst.
"Inte vet jag, några konstiga bilder på mina barn."
"Vadå för konstiga bilder, har du konstiga bilder på dina barn?"
"Nej, det tror jag inte, men om jag har några så ligger de säkert i någon av böckerna."
"Du har inga konstiga bilder på dina barn och om det nu var en konstig bild på något av dina barn i böckerna så är det säkert inget som folk kommer känna igen och veta att det är ditt."
"Men det kanske står något i böckerna."
"Som vadå?"
"Ett telefonnummer, eller, kanske det ligger ett nakenfoto på mig, bredvid numret."
Det var ungefär här som den vettiga rösten vann eftersom argumenten om vad som skulle kunna finnas i böckerna totalt spårade ur.
"Du har inte ens några nakenbilder på dig själv och det kan inte hamna något sådant i böckerna eftersom det inte finns. skärp dig för i helvete kvinna och gå hem!

Och så gjorde jag det.

Någon mer än jag som är sjukt nojig eller ska jag ringa efter professionell hjälp?

2 kommentarer:

  1. Hahaha! Jag kände precis på samma sätt igår kväll när jag lade ut mina 7 böcker på strategiska platser runt om Stockholm. Fast jag vågade mig tillbaka för att skaka dem ordentligt. Då upptäckte jag att jag hade självhäftande namn- o adressetiketter i samtliga, så jag fick stå å riva å pilla lite för att få bort dem. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du var noga med att kolla så det inte var något nakenfota på dig också? :D

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive