tisdag 4 september 2012

Men ... men ... jag är ju inte klar än

Bilden lånad från http://www.water-processing.eu/

Vi har alla våra behov. Mina är mycket tydliga och är svåra att gå emot. Jag hade dom tidigare också men då låtsades jag inte om dem och blev därför ofta stressad och mådde lite kymigt. Jag kunde vakna på morgonen, stressad, med bilder framför mina ögon som jag var tvungen att prata om. Jag brukade sitta och berätta om alla mina fantasivänner, vad de gjorde, hur de såg ut och vad det var som var viktigt i deras världar. Många gånger när jag var ute och promenerade hade jag långa samtal med dessa figurer som skrek inom mig, ville ut, bråkade med mig natt som dag.

Ibland satte jag mig vid datorn och tänkte att de skulle få tala ut på papper, för det var det de krävde. Jag började lyssna på en av dem och hon förstod att tiden var knapp, äntligen satte jag mig och då var det viktigt att få ut allt på en gång. Fingrarna hann inte med medan hon lät hela sin värld ramla över mig, vad hon sa, vad hon gjorde och varför. En annan av alla mina figurer såg vad som hände och ansåg att den borde ha förtur. Han slängde sig över mig och började prata i mun på den första och tillslut slängde jag bort allt i ren frustration.

Till slut satte jag mig med Stephen Kings bok "On writing" och kände att allt föll till rätta inom mig. Jag tänkte att jag ska nu lära mig att skriva "dåligt". Jag ska inte skriva någon av de frustrerande karaktärernas historier utan jag ska skriva något helt färskt. Jag skrev om Alvhilda.

Nu har jag lyckats hitta det perfekta flowet, kranen är öppen precis lagom och allt rinner ur mig i ett snabbt tempo med lagom temperatur. Jag njuter i skvalet av flödet och vill inte liva upp ur skapandets bad utan vill sitta kvar och njuta av bubblorna.

Då säger mina kompisar att jag måste lämna kranen, lämna njutningen av att äntligen kunna skapa, för att läsa en bok till vår cirkel.

Måste säga att det tar emot en aning att kliva upp i kylan med karaktärerna tjatandes, scenerna framför ögonen och längtan efter deras värld inom mig. Men jag tror jag håller en fot kvar i badet och fortsätter skriva samtidigt som jag läser. Om jag ger Alvhilda en timme om kvällarna istället för två och läser en timme varje kväll, då borde jag nog hinna med båda två. För jag är inte redo att kliva upp ännu.

4 kommentarer:

 1. "Dina kompisar säger"? Och vad tycker frun själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså jag vill ju som sagt läsa ut boken men jag vill ju skriva samtidigt som jag så fint uttrycker här med vattenkranar och allt. Det var just det fina att så fort jag uttryckte hur mycket jag ville skriva så fick jag bassning av bland annat Åsa. Klart jag kommer läsa, har ju börjat, men jag kommer även skriva samtidigt (vilket var det jag fick höra att jag inte skulle klara för det är så många bokstäver i cirkelboken den här gången)

   Radera
  2. Stillsam undran... Är det inte ganska många bokstäver i de flesta romaner? Inklusive dina egna? ;)

   Radera
  3. Just den där detaljen får du nog ta med Åsa, som sagt ...

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive