söndag 30 september 2012

Gå den extra milen

Idag har jag sprungit maratonlopp, ni vet ett sådant där hushållsmaratonlopp. Barnens morföräldrar kom inte och hälsade på i helgen som var planerat och då hade jag, vid ett svagt ögonblick, lovat att vi skulle baka som tröst. Det hann vi inte igår eftersom dottern var på kalas då. Därför gjorde vi det idag istället. Eftersom hon skulle ha simskola klockan två var vi tvungna att hinna baka innan men inte förrän jag storstädat köket som var i kaos. Tvätten fick jag inte glömma, den var jag tvungen att sätta på också.

 När vi väl började baka så ville hon så klart inte följa recept utan gjorde efter eget huvud, som vanligt. Håller borta allt diskmedel och andra farliga produkter och ställer bara fram bakingredienser för säkerhetsskull. Eftersom jag själv också skulle baka var det bara att köra igång när dottern var klar. Samtidigt skulle barnen utfodras. Då ringer maken och säger att han fått span på en skitbra köksassistent på blocket, ring på den! Jag gjorde det samtidigt som kakan pep och barnen ropade efter mat. Vi kom överens om att jag skulle hämta upp assistenten efter simskolan, precis innan fikadejten med kompisen som skulle hämta upp alla kläder jag rensat ut dagen innan. Maken hetsade lite över att assistenten kanske kunde missas om jag inte åkte direkt.  Barnen åt, jag hade inte ens hunnit äta själv och simskolan var bara några minuter bort - nej! 

Det tog lång tid att bli färdig för simskolan men efter gick det som smort. Tio minuter efter skolans slut satt vi i bilen och jag hade en sådan fart att jag till och med lyckades få till ett däckskrik vid rivstart med Dacian. Jag lovar er som inte är så insatta, det tillhör inte vanligheterna med den bilen.

Hemma fem över tre för att fika med vän. Innan hon anlände var jag tvungen att tömma tvättmaskin och fylla den men ny tvätt samt städa köket efter allt bakande.  Sedan fick jag en tvåtimmars paus, vattenhål. 

När de åkt hängde jag tvätt innan jag sprang jag upp på vinden för att hämta ner alla vinterkläder, så som vantar, mössor och halsdukar och byta plats på dessa och sommarhattarna som låg i hallen. Och så  hängde jag ännu en tvätt och lagade middag till mig och barnen.

I veckan sydde dottern en kjol, hon hade alltså tagit ett tyg och sytt ihop, hjälpligt, för hand och krävde att få ha denna i skolan. Jag vägrade låta henne ha det och lovade henne att sy den till en riktig kjol som skulle hålla en hel dag. Detta har jag skjutit på hela veckan för jag har varit så trött alla kvällar. Nu var jag så illa tvungen att sätta mig, så jag sydde en kjol. Tog lite drygt en timme.

 Hur många saker måste man lyckas sy innan man kan påstå sig kunnig, hittills brukar jag alltid säga att jag lyckats, trots att jag inte kan sy. Efter att ha haft så mycket tur vid symaskinen kanske jag får ta tillbaka de orden.

Sedan var det nattningen med läsning och allt vad det innebar och här vill jag erkänna att mitt tålamod inte riktigt var exemplariskt. Jag bråkade med dem över att de förde liv, sprang runt och inte hade städat av sängen medan jag sydde kjol. Ni vet hela den där "Varför ska jag ställa upp på dig när inte du kan ställa upp för mig tillbaka"-rutinen. 

När jag äntligen fick tid över för mig själv och skulle få skriva var jag så slut att jag bara satt och stirrade framför mig och fick inte ett enda ord skrivet på Steven.

Det ska bli skönt att vila upp sig på jobbet i morgon.

2 kommentarer:

  1. Assistenten då? Kom du ihåg den? :)

    SvaraRadera
  2. Missade jag att säga det, jo då, den hann jag allt hämta upp ute i Lillån och ändå vara hemma tio över tre ;)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive