fredag 14 september 2012

Förväntningar

Bild lånad från Write on target


När jag började skriva hade jag bara ett hopp om att komma från börjat till slutet, att klara av att skriva en hel bok.
Jag hade inga förväntningar om att denna bok skulle bli publicerad, det var endast ett berg för mig att bestiga.
När jag skrivit färdigt råmanuset till boken blev den en trilogi som jag nu jobbat på i drygt två år. Jag har börjat socialisera inom medierna och läst folks tips och råd samt se folk bli publicerade.
Nu har jag en förhoppning om att bli publicerad, nej, en förväntan om att bli publicerad. Det där som jag inte alls hade som mål av mitt skrivande har nu blivit en förutsättning för att jag ska skriva. Det har byggt på en underliggande stress, jag måste hinna bli klar och få in manuset så det blir publicerat i tid (till vadå?).

Om boken nu inte blir publicerad, var det meningslöst då? Kommer all den underbara tid jag haft tillsammans med mina karaktärer vara bortkastad, något jag ångrar?

Hur hittar jag tillbaka till den njutningsfulla förutsättningslösheten, kravlösheten, jag började min resa med?

3 kommentarer:

 1. Varför inte ge ut den själv, om inget förlag nappar?

  SvaraRadera
 2. Forts. Jag tänker ge ut min själv, för aldrig att jag har lagt ner all tid i onödan - jag bara ska ha en bok! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men så är det ju. Jag har ju tänkt att om det inte blir förlag så kommer jag i vilket fall trycka boken, kanske inte till försäljning men för att jag själv vill ha den i hyllan och kanske ge till mina vänner i present eller så. Men det är just det där med varför mans skriver. När jag började skriva så var det en avkoppling, nu känner jag att jag sätter krav på mig själv. Jag mår fortfarande mycket bättre när jag får skriva men jag ska försöka lägga ner min stress över att få den utgiven och göra det för min egen skull.

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive