söndag 2 september 2012

Ännu en repris

Alvhilda,                        Steven,                    Ragnvald

Japp, ännu en redigering är överstökad. Nu har jag redigerat, skrivit om, utökat med nya scener och tagit bort onödiga partier i Alvhilda. I morgon påbörjar jag ännu en genomkörare för detaljer jag missat och sedan lämnar jag över till min man, korrekturläsaren, för att åter igen få lyfta manuset och rätta alla fel som min nitiske man hittar. Efter det blir det en tur till lektör för att åter igen få sätta mig vid redigeringsbordet.

Det är verkligen en evighetshistoria, det här med att skriva en bok. Att jag dessutom har tre böcker i en, och alltså kommer få göra detta med dem alla på löpande band, det gör det hela ännu mer spännande.

Det är tur att jag långt ifrån tröttnat på henne ännu, och då har jag jobbat intensivt med henne och hennes vänner i två år. Jag älskar dem bara mer för varje gång jag redigerar. För varje gång jag redigerar lär jag känna en ny sida av dem och för varje gång blir deras personligheter och deras agerande mer färgstarkt och djupt.

Jag älskar er verkligen, Alvhilda, Steven och Ragnvald. (Julie också), ni är vackra och underbara och jag kan tänka mig att leva med er i många år till, om det krävs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive