tisdag 28 augusti 2012

Hinner tyvärr inte stanna så länge, är lite upptagen

Nu syns jag inte här speciellt mycket längre. Jag hinner inte. Jag jobbar från åtta till fem, sedan hem och fixa med barn och hus och sedan sitter jag med Alvhilda mellan åtta och tio innan jag går och lägger mig. Jag har verkligen kastat mig in i manuset och är svår att slita därifrån. Jag lever dubbelliv. Under samtal kan någon säga något som får mina tankar att vandra till en scen, jag kan sitta och fundera över hur olika personer verkligen skall dö och på vilket sätt det kan härleda till senare böcker. Allt svävar runt Alvhilda. Att jag skriver det här är något jag tvingar mig till mellan nattning och skrft, inte för att jag lider av att skriva det här, inte för att jag egentligen måste men för att jag vill säga att - jag lever och mår skitbra!

Jag vet att folk har sagt att redigeringen är så hemsk men just nu njuter jag av den. Jag ser hela storyn i nytt ljus och jag förstår karaktärerna så mycket bättre, jag ger dem mer färg. Mer lyster. Planen är att jag ska skriva om hela Alvhilda så hon är klar till i början av september, så ska jag sätta den i händerna på min maken som är språknörd. När han är klar med den ska jag rätta det språkliga och sedan ska den iväg till lektör. Lektören skall få den i sina händer före oktober, var planen.

Jag älskar deadlines, de får mig att jobba.

Över och ut ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive