onsdag 8 augusti 2012

Fortsättning på det där med skriva vs läsa

Jag har många gånger kunnat tänka, när jag läst en dålig bok - oj, har den här boken blivit publicerad då kan jag allt också skriva en bok. Det har väl varit en av de sporrar som fått mig att verkligen orka sätta mig med det där gigantiska projektet från början. Samtidigt har jag mina stora idoler, de där som inspirerar och som jag vill bli lika bra som.

Det behöver inte alltid vara dåliga böcker som får mig att känna -kan hen så kan jag - det kan helt enkelt bara vara så att de känns så lätta att man inte borde ha några problem.

När jag började skriva på Alvhilda hade jag plöjt igenom ett antal tonårsböcker, så som Twilightböckerna, House of night-serien och Vampire academy. Ni kanske kan se den gemensamma nämnarna här. Tonår och vampyr.

Med det som senaste litterära referens började jag skriva och då blev språket väldigt ungdomligt. Jag kom sedan på att jag inte vill skriva en ungdomsbok utan en med ett mer vuxet språk, en som vänder sig till alla åldrar. Ung vuxen till gammal.

Därför sitter jag nu och skriver om hela boken så att den skall få mitt språk och inte en riktad till tonåringar. Jag ser att många säger att de blir inspirerade och får bättre självförtroende om de lyfter en dålig bok och läser. Jag tror det är farligt för mig, jag blir för lätt påverkad av den skrivna texten jag läser och mitt inre referenssystem hoppar igång och kör på samma våglängd.

Hur är det för er andra? Höjer du och sänker din egen ribba när du läser andras texter? Hur påverkad blir du? Även om du inte skriver själv, om du läser en dålig bok, har du en längre förväntan även på nästa bok då? Blir den lättare ursäktad?

Nu går jag och lägger mig och läser vår nya cirkelbok - Stephen King - Liseys berättelse och hoppas bli inspirerad.

God natt

(det här med bildernas placering verkar inte riktigt fungera smärtfritt i Blogger nu för tiden, jag ber om ursäkt för röran)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive