söndag 22 juli 2012

Velfia är i farten


Har som sagt skrivit en novell som jag är nöjd med men, den stämmer inte riktigt överens med det som efterfrågas. Det stämmer egentligen men, det känns som om de söker en härlig, positigt, glättig feel good-novell - det är inte detta. Det är långt ifrån vad detta är. Denna är tung, sorgfylld och mörk. Det är väl just det som är problemet, det är sådant jag skriver. Jag skriver inte glättiga glada saker, jag skriver inte om det jag troligtvis kommer uppleva i morgon eller det som jag hoppas uppleva i morgon. Det jag skriver om är "What if" och inte i fråga om -jag vann en miljon - utan om man vaknade upp i en annan dimension i morgon eller om man vaknar upp i sin värsta oväns kropp i morgon. That kind of what ifs.

Det är få novelltävlingar som söker detta. Jag försökte skriva en glättig story men då blev det en barnsaga istället och så passade den ännu sämre in. Jag har funderat på ännu en glättig story att skicka in men kom till den punkt då jag känner att - det jag skriver kommer ändå aldrig duga för dem så jag skickar det jag har och ägnar mer tid till det som faktiskt berör mig - Alvhilda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive