lördag 21 juli 2012

Semester på alla plan


Just nu har jag inte bara semester från mitt åtta timmar om dagen- arbetet utan även från mitt skapande. Jag har dock pillat lite på två noveller och väljer mellan dessa inför en novelltävling. Det problem jag har är att den ena känns för barnslig och fantasy och den andra för tung och tragisk. Den tunga och tragiska är den jag hade från början men tänkte att de ville ha en lättare läsning, en rolig läsning, och skrev fantasyn istället. Nu har ändå den tunga blivit frampratad av några testläsare så det blir väl så, för jag hinner inte skriva något annat nu när tiden är lite väl knapp.

I morgon skall jag i alla fall få träffa Jonna Berggren för en fika. Vi upptäckte för ett tag sedan att hon i dag bor där jag bodde när jag växte upp och då är det ju riktigt skoj att ta sig en fika och prata om vår gemensamma boplats. Dessutom skall jag köpa hennes böcker och kvällarnas filmvisningar kommer bytas mot sagostund ur hennes fantasyböcker.

Jag har märkt att jag skapar i perioder. Just nu går jag och planerar, fantiserar och tar fram händelser och hur jag ska ändra saker i Alvhilda och jag tror att det snart släpper så jag måste sitta och skriva igen. Kanske sitter jag med det hos Svärmor, om någon vecka, medan maken och barnen leker.

Nu tillbaka till semestrandet och Baddaren, som ska läsas ut inom två veckor, för då är det cirkel igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive