fredag 8 juni 2012

Välja slutsats

Jag sitter och skriver på tredje boken av Alvhilda. Den utspelar sig inte i nutid utan går en del århundraden. Jag vill dock inte fördjupa mig i historian eller sätta den som min prioritet utan det jag skriver om är Ragnvald. Däremot ska det ju inte vara för mycket faktafel för då kan folk reagera på det istället för att fördjupa sig i själva storyn.

Jag har valt att skriva på och inte forska för mycket, jag vill inte låta historien bestämma storyn, jag vill bestämma storyn och sedan försöka hitta detaljer att lägga in i bakgrunden för att det ska stämma.

Det lustiga är bara att det allt för ofta stämmer med verkligheten. Jag sitter och skriver om Ragnvald och hans påhitt och ser sedan att det han gjort stämmer in på just den tidsålder jag valt, utan att jag ens har behövt ändra tidsålder.

Det är nu jag kan välja mellan:
  1. Jag lärde mig mer i skolan än vad jag trodde och det har lagt sig i mitt undermedvetna vilket styr mina val när jag skriver.
  2. Ragnvald finns på riktigt och han skriver boken genom mig.

Tja, vad verkar mest rimligt?

Jag tror mina lärare kan vara ganska stolta över mig ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive