söndag 10 juni 2012

Snövit


 Söndagsfilmen den här veckan blev visst den där nya filmatiseringen av Rupert Sanders - Snövit.

För att citera IMDb:
In a twist to the fairy tale, the Huntsman ordered to take Snow White into the woods to be killed winds up becoming her protector and mentor in a quest to vanquish the Evil Queen. 
Snow White is the only person in the land fairer than the evil queen. Unable to tolerate the insult to her vanity, the evil queen decides that Snow White must die. The queen sends a huntsman to kill Snow White. However the huntsman finds himself unable to murder the innocent young woman, and instead ends up training her to become a warrior capable of threatening the queen's reign.  
Vad ska man säga?
Jag tycker att filmen höll en hög spänningsfaktor. Det var actionfyllt, det var spännande tvister och ett nyskapande tänk i mycket. Den var långt ifrån sockersöt och magin låg tät i luften. Precis så som jag gillar det. Det gör att jag ger den hög poäng, men, det fanns vissa saker som jag störde mig på.

 Den grundläggande tesen är att drottningen känner sig hotad av Snövit eftersom hon är vackrare än vad drottningen är. Då anser jag att de behöver välja en person som faktiskt är vackrare än den som spelar drottningen/häxan. Detta var något de inte lyckats så bra med vilket gjorde att den föll lite. Jag var förövrigt lite oroad när jag såg att det var Kristen Steward som spelade snövit eftersom min erfarenhet av henne är att känslor är lika med ansiktsryckningar i hennes skådespelarrepertoar. Som tur är gör hon ett bättre jobb i den här filmen än i Twilightsagan. Det innebär dock inte att det är bra, bara bättre. De hade kunnat göra ett mycket bättre val av skådespelare för huvudrollen i filmen, det är min åsikt.

Tyckte även att de kunde lugnat sig lite i storyn, det blev lite för Narnifierat vid det tillfället Aslan dök upp i form av en dovhjort. Ja, den kallades aldrig för Aslan och jag tycker nog inte att man ens fick någon förklaring till vad denna Dovhjort ens hade för syfte, men viktig var den visst på något sätt.

Jag som dessutom älskar att se bakgrunden till ondska hade ett stort hopp vid det tillfälle man fick se en glimt av häxans bakgrund. Varför hon blivit så ond men man fick aldrig kopplingen till Snövit eller hur det alls fanns någon anledning till den vandetta som det yppades bara lite så där i förbefarten om. Jag hade velat se en ordentlig koppling så man kunde få sympatier för häxan och lida med henne.

Men det är väl inte tillräckligt amerikanskt - det är för viktigt med svart och vitt i det landet skulle jag tro.

Den får i alla fall en fyra röda äpplen - men den överlevde endast som genom magi.

7 kommentarer:

 1. Och jag ville ju inte alls se den filmen och önskar att någon kunde ha frågat om jag ville följa med.... *ledsen tant*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, jag blev ju tillfrågad och hoppade själv på erbjudandet :)

   Radera
  2. Skicka vidare? The more the merrier?

   Radera
 2. Höll den sig till grundstoryn eller hade de Disneyfierat den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Disneyfierat var nog fel ord. Det är mer svart magi med, den är läskig och det är saker ditlagda som jag inte känner igen, om det tillhör grundstoryn eller inte kan jag inte svara på men den är klart ogullig tycker jag. Mer lik sagan om ringen i så fall.

   Radera
 3. Har länge funderat på om jag vill se filmen eller inte. Jag vill inte att min barndomsföreställning av Snövit fläckas av dålig hollywoodaction, samtidigt som jag är rätt nyfiken på hur den ter sig. Jag får fundera vidare, det blir iaf inget biobesök, det blir en hyrdvd isf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns fler filmatiseringar av snövit, vet att jag sett en för många år sedan som jag nog ändå tycker var bättre än den här. Där är dvärgarna inte dvärgar utan ett rövarband och det har jag förstått är mer nära originalstoryn. Den är brutalare och mörkare än den här men mindre magi.

   Tror att filmen kan göra sig minst lika bra på vanlig teve.

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive