lördag 2 juni 2012

Dagen går i skammens, trötthetens och fnittrets tecken

Mixed emotions skulle man kunna säga.

Skammen handlar så klart om den där boken, Sirila gentlemän sökes, som jag bara inte tagit mig igenom trots att vi ska tala om den i dag på Plejadernas cirkel. För att undvika skam skulle jag ju kunna gömma mig och inte visa mig på cirkeln, hosta mycket i telefonen och påstå mig sjuk, men då skulle jag ju missa allt fnitter. Det är ju ändå bara ungefär 20% av tiden som går åt till att tala om boken så det blir bara korta glimtar av skam för mig. Ungefär som den gången jag var dum nog att berätta att folk missuppfattat uttalet på mitt namn på bloggen när jag träffade dem live på bokmässan och man uttalat det svenskt, som Perny när jag i själva verket uttalar det Pörny. Dessa sviter lider jag av än då det poppar upp med jämna mellanrum på våra träffar om de tycker jag behöver bli hånad men de inte riktigt kan komma på något nytt. Därav allt fnitter. Så klart är det ingen som lider utan det är bara ett kärleksfullt håneri som jag har en känsla av att jag kommer få lida av i eftermiddag. Men som sagt, fnittret väger tyngre än risken för hån så jag går.  Trots att jag är löjligt trött.

Veckan har utmattat mig lite så igår när jag kom hem däckade jag, satt i fåtöljen och dreglade hela fredagsmyset, la mig vid nio och sov fram till fem i morse då jag vaknade med fantastisk huvudvärk och RLS. RLS är något jag aldrig lidit av i den bemärkelsen, jag har det och känner mest av det när jag är övertrött och inte kan sova, men oftast sover jag som ett litet barn och lider inte alls, därför är det inte något jag egentligen sökt för. Men denna morgon led jag av det och kunde inte somna om. Nog för att jag redan sovit i åtta timmar men huvudvärken krävde några timmar till. Efter en tablett somnade jag om men vaknade vid nio och då fanns huvudvärken där fortfarande och jag känner mig lite lätt överkörd idag.

Men det och skammen är inga saker som ens tillsammans kan hålla mig ifrån att få fnittra i grupp.

Detta är ju en av de få vattenhål man har i vardagen, det och skrivandet, som jag också ska försöka klämma in denna helg.

2 kommentarer:

  1. Vi bråkade ju mest med Bäbs, så det var ju lugna puckar kan man säga. Vad vackert hon rodnade... *ler ljuvt* :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är skönt när andra får ta den rollen :D tror väl att Åsa fick ta lite av den rollen också, och det var väl kanske mitt fel :D

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive