onsdag 6 juni 2012

Att bli publicerad

Bild lånad av Mörkersdottir
 
Under den tid jag skrivit har jag ibland lagt upp texter på olika forum för att bli läst. Det har gått så där eftersom jag inte hinner locka dit folk i den utsträckning som jag önskar. När jag började lägga ner mer krut på mitt skrivande började jag skicka in noveller till olika tävlingar utan att det egentligen gav någon feedback, mer än att den inte var tillräckligt bra för att vinna just den tävlingen. Jag har ändå inte gett mig, jag vet att jag är novis i ämnet och har mycket kvar att lära men hoppet finns ändå. Nu har jag till och med vågat skicka in första delen av min trilogi för att se om den är duglig.

Nu har förlaget jag skickade in min första roman till, Mörkersdottir, valt att publicera en novell jag skrivit på sin hemsida. Det är ingen vinst i en novelltävling och det är inget som genererar pengar men det är en chans att bli läst och förhoppningsvis en chans att få feedback.

Gå hemskt gärna in och läs och ge mig din åsikt på texten, just din kommentar kan vara den som hjälper mig att växa.

Ni hittar min novell här.

8 kommentarer:

 1. Men vad kul. Jag ska gå in och kolla under helgen som kommer (när student och allt är över)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt, jag hoppas du kommer gilla den och inte bli för rädd, eller, jo, du ska ju bli lite skrajsig :D säg gärna vad du tyckte

   Radera
 2. Åh vilken göllig bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, ser ut som om huvudpersonen tolkats som kvinnlig. Men annars ser jag inte så många likheter mellan den jag skrivit om och bilden :D

   Radera
 3. Jätteroligt.
  Själv går jag i väntans tider igen....

  Förresten, säg till mig när du vill börja läsa min fantasyberättelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min vilja och vad jag faktiskt kan är två olika saker. Frågan jag vill ställa är när du känner att du behöver ha feedback senast. Om du skulle skicka den till mig kan jag försöka läsa den under sommaren. Jag är mitt uppe i en bok men kan ta paus i den så jag kan försöka läsa så snart som möjligt. Eh ... jag vill verkligen läsa :)

   Radera
 4. Grattis! Riktigt kul och en boost att vinna en novelltävling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte fått information om vinst men nominerad till en av tio bästa i alla fall, och publicerad på hemsidan. Men det är en typ av vinst för mig :)

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive