tisdag 19 juni 2012

Ännu ett tappert försök

Bild lånad från do today
I torsdag började jag med något jag undvikit så länge just för att det verkar så krångligt och sektliknande. Jag träffar nästan alltid människor som ser så där nyfrälsta ut som berättar att de har börjat med just det här, de går på möten, hurrar i grupp och liksom följer något helt blint. Jag har verkligen försökt värja mig jättelänge men förra veckan började en kompis fråga om jag skulle med och med tanke å rådande livssituation kände jag inte att jag hade råd att säga nej längre. Jag måste helt enkelt böja mig för den högre auktoriteten och bli medlem i något större, något där jag inte behöver tänka själv utan bara göra som jag blir tillsagd.

Jag har gått med i Viktväktarna. Dom har ju app, menar jag!

Jag var där, betalade 400 kronor, ställde mig på en våg, blev tillsagd hur många poäng mina dagar var värda, fick en pärm och lite ledsagande ord på vägen.

På fredagen försökte jag få igång appen - det funkade inte. Jag försökte istället att räkna för hand, vad som gällde. Det funkade väl sådär men inte tillräckligt, så jag gav upp. Jag hade ännu inte hunnit sätta mig in i det hela så det var väl ingen större idé.

Lördagen hade jag inte heller hunnit sätta mig in i det och nu började min man fråga mig om det var så att jag trodde att det räckte med att lägga 400:- / månaden för att automatiskt gå ner i vikt utan att behöva lägga något arbete på själva kosten. Jag svarade att med det prisen så tyckte jag nog det vore det rätta, men, så var det ju tyvärr inte.

Söndagen försökte jag räkna lite men det funkade inte, jag letade runt lite på hemsidan och försökte få igång appen igen, utan framgång. Tänkte att det är måndagen som gäller (som alltid).
Måndagen kom och jag började jättefint. Jag bytte ut de där onyttiga mackorna mot att äta fil och flingor. För att vara extra nyttig åt jag rågkuddar istället för havrekuddar, för de är ju mycket mer fiberrika. Medan jag satt där och var så duktig så började jag räkna mina poäng och fick fram att jag denna morgon åt 8 poäng i jämförelse med mackan som bara skulle gett mig 4 poäng. Nu blev jag förbannad och messade en kompis, som gått vv ett bra tag, dessa ord:
"Förklara för mig, du som är veteran inom vv, hur två smörgåsar med leverpastej ger hälften så många points än fil och grova flingor! Mvh irriterad som fan"
Svaret jag fick från henne var att man inte ska tänka logiskt när man går på vv, det strider allt för ofta mot ens eget inlärda tankesätt i fråga om vad som är bra och inte och det är ingen idé att ifrågasätte, bara gör som dom säger så går man ner.

Efter det gick det lite si och så med räknandet men jag höll mig i skinnet. Jag åt två frukter till mellanmål och en god kycklinglunch samt att jag höll mig ifrån fikabröd vid fikat på eftermiddagen. Jag var den enda som inte hade kaffebröd och vet ni vad, det kände helt okej. Jag överraskade nämligen MrsData med att fira hennes födelsedag tillsammans med nästan hela bokcirkeln. Jag firade dock loss på popcorn och mer senare på kvällen då jag bjöd med henne för att se hunger games. Tycker allternativet kändes som ett nyttigare jämfört med godis.Idag har jag svurit flera gånger över deras ologiska räknesätt. Hur mjölk och apelsinjouce kan ha samma värde, hur det kommer sig att allt jag väljer att äta inte verkar finnas med i deras lista över points, hur dersas lista över mat i appen inte verkar följa något logiskt mönster och hur jag inte fått tid att äta mellanmål. Nu vid sänggång ligger jag 9p+ - och detta utan att ens kunnat äta så nyttigt som jag velat. Jag har ingen matlåda förberedd inför i morgon och min dag är fullständigt späckad med möten men det orkar jag inte bry mig om. Jag går och lägger mig och hoppas att jag lyckas lösa min vv-dag i morgon, lika smidigt som idag.

Fast med fler mellanmål.

Bild lånad från dietguiden

2 kommentarer:

 1. Men börja med sånt någon dag innan midsommar - hur tänkte du då?

  Kika in hos http://nanujavlar.blogspot.se/ hon drar igång efter midsommar och jag tänkte försöka hänga på efter semestern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja visst verkar det heltokigt men det finns faktiskt en tanke bakom detta knaseri. Som en kompis sa, den här sommaren ska vi inte gå upp, vi ska gå ner, och då kan man lika gärna köra igång direkt. Jag vet att jag inte kommer lyckas hålla mig på midsommar men jag sköter mig nu innan och jag kommer lättare ta tag i det igen dagen efter, eftersom jag redan vet vad som gäller och inte behöver börja som ny, utan redan börjat en gång.

   Kul att du drar igång så kan vi heja på varandra :)

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive