lördag 16 juni 2012

Alvhilda har flyttat till mina naglar

Jag har en kompis som är helt fantastiks på nagelkonst. Det roliga är väl att vi är tre som målar mycket i bekantskapskretsen där Mrs Data var den första. Hon har en nagelacksblogg där hon visar upp olika nagellack. Hon målar alltid med en färg, möjligen med ett topplack med glitter eller holografisk finisch. Jag började för jag tyckte det var kul och jag brukar ofta göra olika tryck med hjälp av konad. Sedan kom Barbro igång och hon gick så klart steget längre och hon är dessutom fantastisk när hon gör det, se bara här:


  En söderhavsö i solnedgång


 
Ett naivistiskt porträtt och ett gulligt litet bi

 
Snobben och en jättegullig dödskalle med rosett

 Hon bloggade om sina nagelkonstverk tidigare men slutade, håll med om att hon borde fortsätta så vi alla kan få njuta av hennes fantastiska konstverk. Här höll hon på tidigare, övertala henne att börja igen.

Jag frågade henne i alla fall om hon möjligen kunde försköna mina naglar med Alvhilda vilket hon fick prestationsångest över - vilket jag inte riktigt kan förstå med tanke å hennes bravader. Jag, inspirerad över henns underbara konst, tog saken i egna händer och skapade Alvhilda på mina naglar.

 
Jag började med att grunda med svart och gjorde sedan hennes siluett i vitt för att dutta den gröna färgen på för att försöka få fram glimret.

 
 
 Fotot ger inte lacket riktigt rättvisa så det glänser så man inte ser detaljer, men det är faktiskt helt okej (även om det inte är lika bra som Barbros)


5 kommentarer:

 1. Men gud vilka naglar! Jag är grymt imponerad. Själv är jag glad om jag kan kombinera 2 färger och få det snyggt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är hon fantastisk - in och tjata på henne att ta upp bloggandet igen så att alla kan få njuta av hennes tillfälliga fantastiska verk.

   Radera
 2. Alltså - jag busar ju ibland, med lite tejpmanikyrer, ombreringar och funky french också. Ville bara säga...

  Ska bli kul att se de där naglarna irl live imorgon. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, förlåt, det gör du ju faktiskt. Tänkte mer på kontrasten hur du är mer av den klassiska skolan, hur jag gick ett steg längre och hur bäääbs sedan kommer och liksom löper hela linan ut. Jag tycker du gör riktigt fina grejer, den där bilserien du hade var skitläcker.

   Radera
 3. Tack för uppmuntran! Nu är jag nog igång igen :)

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive