torsdag 17 maj 2012

Visdomsord från Joyce Carol Oates


En vän till mig länkade till en artikel som hon tyckte var av intresse för mig. Den handlade om hur Joyce Carol Oates skulle göra om honvar debutant i dag.

Och hon sa att hon skulle …
*trumvirvel*


B L O G G A  

Hon sa att hon skulle blogga innan hon skrev boken för att skapa en röst och bygga upp en läskrets på nätet. Sedan skulle hon skriva boken med den rösten. Vidare uttryckte hon att hon skulle publicera själv och inte låta några pengar gå till ett förlag. Enligt henne gör inte förlagen något för författaren förrän denna blivit lika stor som hon är idag. Som det ser ut i dag får författaren själv dra lasset ändå tills de blivit stora, så då kan man lika gärna dra in alla pengarna man får för boken själv också. Hon skulle dock inte överge tanken på förlagen helt då de är bra när de väl gör det de gör bäst, men att hon först skulle utveckla bokens röst och skaffa sig läsekretsen på egen hand först.

J.C.O. säger sådant som jag redan vet. Hon uttrycker det jag redan ser där ute att alla gör och gör det jättebra. Pernilla Alm är ju ett bra exempel som jag är imponerad av när det kommer till att bygga nätverk och hålla liv i intresset runt bloggen. Detta samtidigt som hon har familj, jobbar heltid, renoverar hus och skriver. Jag själv bloggar men hinner ofta inte göra mer än korta inlägg i den här bloggen och ofta hinner jag inte gräva ner mig i det som jag vill skriva om. Jag hinner inte heller bygga kontaktnät eftersom all tid jag inte är på jobbet eller tar hand om familj och hem sitter jag och skriver på boken.

J.C.O. uttrycker det jag vet och det jag redan pratar om med alla mina deltagare på jobbet, fast då handlar det om CV och ansökningshandlingar – det handlar om marknadsföring.
Hon talar om att det inte längre är en ensidig kommunikation när det kommer till marknadsföring, så som det var förr. Nu är det tvåvägskommunikation då man får kommentarer och kan ha diskussioner i de olika ämnena som tas upp i marknadsföringssyfte samtidigt som man skall underhålla sina läsare.

Jag har tagit hennes ord till mig och har börjat arbeta på det hon pratar om. I Alvhildabloggen har jag börjat skriva mer och om annat än bara hur mycket jag skrivit. Jag kommer göra relaterade inlägg som har med boken att göra. Nu har jag precis börjat med att ge er en möjlighet att känna av känslan i böckerna genom att bjuda på min spellista. Mer kommer att dyka upp, så som bakgrundsfakta inför bokskrivandet och lite mer citat från böckerna och annat stämningsrelaterat.

Men jag har inte släppt idén om förlag, för jag tror att de gör det de gör bäst och bättre än vad jag gör det, obviously

Kom gärna in och hälsa på och skriv några rader om vad ni vill ha mer av för jag är fortfarande öppen och i planeringsfrasen.

2 kommentarer:

  1. Har du länken till artikeln, eller var den i pappersform? Mycket läsvärt i vilket fall som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut. När jag skrev inlägget var planen att länka men när jag väl, mitt i natten, lade upp det så glömde jag helt bort det. Jag länkar nu.

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive