söndag 27 maj 2012

Tror det är något som försöker djävlas

I läsecirkeln ska vi läsa "Serila gentlemän sökes" som jag blev så nöjd över eftersom jag redan hade den, fast inte läst. Jag började läsa och det var som om mitt inre slog bakut. Den är så vitt skilt från det jag skriver just nu att min hjärna strejkade.

Direkt förlade jag boken, letade som en tok och hittade den till slut. Läste ytterligare ett halvt kapitel innan jag kände att det krampade inombords. Åter igen förlade jag boken och kunde inte hitta den.

Jag förstod då att mitt undermedvetna bestämt åt mig, läs inte boken, sa det.

I fredags, efter att ha fått en resumé av boken utav Mrs Data, bestämde jag mig för att lyda mitt undermedvetna och började läsa en bok om fornnordisk tro istället och hade precis tänkt ge mig i kast med Johnny Lindströms roman "skaparens syfte" som jag känner bär ungefär samma filosofiska banor som Ragnvald gör just nu. Då, DÅ hittar jag bokdjävulen och jag börjar vackla i mitt beslut.

Det är inte schysst.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jag tror att det bara inte är min typ av litteratur. Vi läst ju den senare boken, potensgivarna, för några månader sedan och jag tog mig igenom boken utan att jag kände att den gav mig något alls. När jag började läsa den här var det flera saker som påverkade, det ena var ju just att den skar sig mot det jag skriver. Det tillförde inget och det var som om den störde mitt inre arbetet med Ragvald. Jag krampade ju inte bokstavligt men jag somnade så fort jag lyfte boken och jag tappade bort den hela tiden så jag tror jag undermedvetet krampade för att slippa läsa.

      Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive