onsdag 11 april 2012

Ungdomen smyger på mig


När jag var ung, barn, tonåring, trodde jag på massor av saker. Jag har aldrig trott på gud i den bemärkelse som man gör inom de accepterade religionerna men jag har hört att andra tror ungefär så som jag gjorde, utan att jag läst mig till det i någon bok. I min tro som jag hade när jag var ung fanns det plats för hjälpare, andar och reinkarnation. Under tonårstiden prövade jag en massa spännande saker för att utforska ämnet ockultism vilket medförde viss sur eftersmak.

Bland annat blev jag förföljd av något som fick möbler att förflytta sig framför mina ögon. Jag kunde känna av händelser som inte än hade hänt och kunde meddela dessa i förväg. Jag såg, eller kände av, energier. När några visade mig hur slagrutor fungerade och förklarade att det var svårt att lära sig hur man skulle få dem att fungera lyckades jag på första försöket. Jag lekte blindbock med dessa där folk ställde sig på olika ställen och jag hittade dem med hjälp av slagrutorna med förbundna ögon.

Det var när jag vaknade på nätterna i rummet som var bastuvarmt, hörde viskningar omkring mig och hade förlamande upplevelser där jag vaknade och inte kunde röra på mig eller göra något ljud ifrån mig, som jag helt enkelt vände ryggen till allt. Jag går hela tiden i en skräck över att något skall hoppa fram när jag minst anar det och det är därför jag inte går ner i källaren och duschar själv på kvällarna eller går upp på vinden själv. Man kan säga att jag är Melinda Gordons mamma.

Nu är jag dessutom gift med en man som hånskrattar åt allt ockult och tycker att allt som inte är konkret och finns framför en är töntigt. Gud - HA HA HA, spöken - HA HA HA, aura - HA HA HA ja ni hajar.

Det jag skriver halkar dock ofta in på mina ungdomstroer. Det är andar, det är energier, det är förvecklingar utöver det vardagliga. Det finns vissa som är insatta i ockultismen som gärna kommenterar och säger att "Ja, men det hörs ju att du har läst på, för det är ju precis så det är" när jag beskriver böckerna jag ska skriva. Och det är just det här som har blivit lite småläskigt på sistone. Med jämna mellanrum har främmande människor kommenterat att "Oh, du är en sådan där känslig person, som kan känna av energier och människors innersta." eller "Ja men det är inte konstigt att datorer pajar i din närhet, du är ju en sådan där som kan påverka energier och är känslig för sådant" och då har jag inte ens pratat om sådant utan helt andra saker.

Nu gäller det bara att inte det där spöket skall komma på mig och börja härja igen, eller att min man börjar hånskratta åt mig.

4 kommentarer:

 1. Som du vet tror jag inte att det du skriver stämmer, men om det du skriver är sant har du inget emot att jag testar din förmåga...? Jag tror att du i bästa fall önsketänker och skönskriver för om det du bloggat om är sant, så skulle du vara den första människan i världshistorien som har de förmågor du skriver. Det vore en världsnyhet och du skulle bli sjukt rik och berömd. Det är busenkelt att testa sanningshalten i det. Får jag göra det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var skriver jag att jag har dessa förmågor, var skriver jag att jag vet att det finns andra dimensioner? Det jag skriver är att jag under min tonårstid var intresserad av ockultism och upplevde saker, jag sa inte att jag kan garanter att det verkligen var så, det var mina upplevelser. Det var framförallt en liten blond spillevink som förde in mig på ämnet om jag inte minns fel, och började strö salt i min lägenhet och åkalla andra, som sedan var de jag upplevde förflyttade saker och som påverkade temperaturen i mitt rum. Den där lille killen, ska jag gå in på hans namn? Gagga, eller vet du vem jag menar själv, kanske?

   Radera
 2. ‎(För du är medveten om att du säger att du vet att det finns andra dimensioner, ett liv efter döden, att du kan se dessa dimensioner och att du har magiska krafter...ganska starkt påstående...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger inte något om att jag vet något alls, jag säger vad jag har trott och vad andra har sagt om mig som fått mig att hicka till, på grund av mina tidigare troer. Du är lika på som en nyfrälst inom vilken sekt som helst, ingen skillnad. Du får tycka och tänka som du vill och jag får tycka och tänka som jag vill, vilket jag framförallt gjorde, på grund av dig, en gång i tiden. Tycker du ska klappa dig på axeln där och vara stolt ;)

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive