måndag 30 april 2012

Barnvänligt valborgsfirande

Vi brukar aldrig egentligen fira valborg. Det är den där högtiden som rinner ut i sanden. På kvällen ser jag folk som fotat brasor och nämner det underbara firandet och jag tänker "Ups". I år fick jag ett sms av en av dotterns kompisars mamma som frågade vart vi skulle på valborg. Det gjorde att vi faktiskt mindes att det var något att fira.Vi åkte till Stora Holmen, ett ställe för barn. De tände elden klockan sex, det fanns massa saker för barnen att roa sig med och det fanns tusentals människor som tänkte precis som vi, att det där var ju ett bra ställe att åka till.

Vi hade åkte förbi ett McDonalds på vägen för att kunna utfodra oss med en härlig och bra middag där hela kostcirkeln ingick. Sedan hittade barnen ytterligare lite plats för fika innan de sprang för att köpa biljetter till trampbilarna. Efter att ha studerat kaoset valde vi att avvika från bilarna för det lutade mot gråt och tandagnissel hos barnen i det fullständiga kaos och ostrukturerade engagemang som fanns hos de anställda, när barnen skulle in i bilarna. Det gjorde vi rätt i för det dröjde inte länge förrän det var näst intill tomt och barnen kunde få sig varsin bil att trampa runt med, men innan dess hann vi:

 ta gruppbilder framför en falnad brasa, det var omöjligt innan, de sprang i skräck.

 Sedan tog de små en tävlingsrunda med tåget. De vann överlägset. Efter att ha promenerat långsamt bakom den första sträckan sprang de om och kom i mål långt före det långsamma tåget som bara såg deras vägdamm efter andra kurvan. De gjorde inte så bra reklam för tågresor, det går fortare att gå för att ta sig till sin destination.

Jag gissar att denna tågutmaning sövde dem gott nu i natt och hela kvällen var ett riktigt sömnpiller för oss vuxna, jag sover nästan skrivandes.

Fortsatt trevlig valborg på er alla och glöm inte plakaten i morgon när du går till stan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive