onsdag 14 mars 2012

Positiva ord om


Har en läsare som plöjt sig igenom alla tre böckerna om Alvhilda. Alvhilda, den första boken, är den enda som egentligen är klar nog för andra att läsa. Den andra boken Steven, är ett råmanus som behöver bearbetas. Tredje boken är än så länge endast ett rå-råmanus, alltså, det är så rått att det inte ens sitter ihop överallt utan den är mestadels fragment. Viktiga nyckelscener som är ombonade men inte riktigt sitter ihop med nästa nyckelscen.

Min läsare plöjde sig igenom första boken och utbrast:
”Har läst första kapitlet nu, vill gärna läsa mer. Helst NU!!”
”Den blir bättre, funderar i ett på vad den mystiske mannen vill och vem han är, och vad han vill med Julie”
”jag tror du har en rejält bra bok”

Och sedan börjat hon tjata om att hon ville läsa andra boken så fort som möjlig. Jag tänkte att: tja, det borde hon väl kunna göra. Den är ju färdig, behöver bara slipas. Klarar hon av det ruffa så ska det väl inte vara några problem och så skickade jag över andra bokens råmanus och fick denna respons:
”Jag älskar Steven bra mycket bättre än Alvhilda. Man får reda på så mycket som man missar.” ”Helt lyriskt har läst i ett”
”Jag måste veta mer nu! Efter Alvhilda var det lite si och så men Steven är en sådan mer komplex person. (…) Så nu måste jag ju veta om alla invecklingar och allas känslohistoria och vad Ragnvald och Alvhilda egentligen är”

Sådana ord värmer själen och det kändes härligt med en så engagerad person. Jag förklarade att den tredje boken inte riktigt är läsbar än, att den inte riktigt sitter ihop. Hon gav sig inte utan ansåg att det nog skulle gå. Hon hungrade efter att få slutet i sina händer så jag böjde mig för hennes desperata vilja och skickade även tredje "boken". Jag fick denna respons:
”Streckläser”
”älskar slutet”
”Har läst hela Ragnvald. I LOVE IT

Kan man få mycket bättre respons och då av råmanus och inte ens färdigt sådant. Nu ska jag fortsätta finslipa utifrån riktigt ingående lektörsliknande utlåtande av en väninnan som verkligen gett sig hän i min text. Jag börjar skymta målsnöret för den första boken och det verkar inte som om de två efterföljarna släntrar så långt efter när allt kommer omkring.

4 kommentarer:

 1. Vad roligt! :)

  Ska komma ur min nya lässvacka (stön) och börja om med Steven. Efter läsecirkeln hoppas jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se om du kommer överrens med Steven någon gång

   Radera
 2. Vad duktig och produktiv du är. Kämpe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin, du är en av mina inspirationskällor så som du kämpar :)

   Jag har varit så ivrig med att få ut ettan men nu börjar jag fundera över om trilogin behöver skriva ihop sig lite och skickas tillsammans. Men så är jag ju petig också.

   Radera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive